İzmir depremiyle ilgili skandal paylaşım

İzmir depremiyle ilgili skandal paylaşım
Teknoloji şirketinde üst düzey yazılımcı olan Fransız Maxime Rastello, İzmir depremiyle yaptığı tepki çeken "Hak ettiniz" paylaşımının ardından özür mesajı yayınlayarak, "Paylaşımım berbattı" dedi. Maxime Rastello'nun çalıştığı firma da özür diledi ve kendisini işten çıkardı.

İzmir depremiyle ilgili skandal paylaşım

İzmir’de cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin yaraların sarılmasına devam ediliyor. Enkaz altında kalanların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, depremle ilgili İsviçre'deki bir firmada kıdemli yazılımcı olduğu söylenen Maxime Rastello tepki toplayan bir paylaşımda bulundu.

p1.webp

Nefret dolu paylaşımda bulunan Fransız yönetici, sosyal medya hesabından İzmir depremi sonrası yıkılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak “Hak ettiniz” dedi. Rastello’nun paylaşımı sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

TEPKİLERİN ARDINDAN ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

Rastello, tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı. Rastello, "Türk toplumundan ve özellikle bu korkunç depremin kurbanlarından özür dilerim. Paylaşımım berbat, niyetim asla kurbanları hedef almak değildi" dedi. 

p2.webp

ÇALIŞTIĞI FİRMA AÇIKLAMA YAPARAK İŞTEN ÇIKARDI

Çalıştığı firma Sword Group,"Türkiye ve Yunanistan'da depremden etkilenen ailelere en derin taziyelerimizi sunmak istiyoruz. Aynı zamanda çalışanlarımızdan birinin kişisel sosyal medya hesabına yaptığı yorumlardan dolayı da koşulsuz özür dileriz. Söz konusu çalışan, büyük bir suistimal gerekçesiyle derhal işten çıkarılmıştır. Şirketimiz eşitlik, dürüstlük ve saygıya olan bağlılığını her zaman teyit eder." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar