İzlenme rekorları kıran Squid Game için bomba çalıntı iddiası

İzlenme rekorları kıran Squid Game için bomba çalıntı iddiası
Türkiye dahil dünyanın bir çok noktasında Netflix üzerinde yayınlanan Squid Game dizisi fırtınalar estiriyor. Ancak ilgi çeken diziyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Diken'de yer alan iddiaya göre: Dünyayı kasıp kavuran Squid Game’in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, dizinin 2014’te yayınlanan bir Japon filminin senaryosunu ‘çaldığı’ iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Reyting rekorları kıran söz konusu Dizi, borca batmış ve çaresizlik içindeki 456 insanın, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 39 milyon dolarlık ödülü alıp gidebileceği umuduyla, kanlı bir hayatta kalma yarışmasının cazibesine kapılmasının hikayesini anlatıyor. Ancak bu oyunda Tek bir sorun var: Elenirlerse, bunu yaşamlarıyla ödüyorlar. Ve oyun görevlilerince öldürüyorlar. 
 
Öte yandan fırtınalar estiren Dizi, Netflix’in en çok izleneni olma yolunda ilerlerken sosyal medyada da popülerliğini giderek arttırıyor. Fakat diziyi izleyen bazı kullanıcılar dizinin ilk bölümünde yer alan ‘Kırmızı ışık, yeşil ışık’ oyununun, ünlü Japon yapımcı Takaşi Miike’nin 2014’te yayınlanan ‘Tanrıların İradesi’ filmiyle benzerlikler taşıdığını öne sürdüler.. 

Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Squid Game’in yaratıcısı Hwang, kendi dizisinin Japon filmi çıkmadan çok daha önce geliştirilmekte olduğunu açıkaldı: ”İlk oyunun benzer olduğu doğru, ancak ondan sonra hiçbir benzerlik yok. Diziye 2008 ve 2009’da çalışmaya başladım. O sırada ilk oyun zaten ‘Red Light Green Light‘ olarak düzeltilmişti. Bunu söylemek gerekirse ilk ben yaptım diyebilirim” çalıntı iddialarını yalanladı.
 
Şimdilik ilk sezonuyla yayında olan dizinin yeni sezonunun olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar