İYİ Partili Yokuş’tan TÜGVA yorumu: FETÖ’nün devlette devamı sağlanıyor

İYİ Partili Yokuş’tan TÜGVA yorumu: FETÖ’nün devlette devamı sağlanıyor
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, son günlerde AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) devlet kademelerinde kadrolaşması tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yokuş, “FETÖ'nün kısa süreli boşluğunu bunlar dolduruyor. Aslında, FETÖ'nün devlette devamı sağlanıyor” dedi.

GÜNBOYU VOLKAN AKSU

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM’de son günlerde AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA’nın devlet kademelerinde kadrolaşması tartışmalarına ilişkin konuştu. 

“TÜGVA’NIN ARKASINDA AK PARTİ VAR”

TÜGVA’nın kısa sürede büyümesinin ardında AK Parti iktidarının olduğunu söyleyen Yokuş, “Ülkemizde yıllardır iktidara yakın isimlerin kurduğu bazı vakıfların ve derneklerin kamudan aktarılan kaynaklarla beslendikleri hepimizin bildiği, şahit olduğu gerçekler. 

Yaklaşık sekiz yıl önce kurulan TÜGVA'nın da kısa sürede büyümesinin arkasında maalesef AK Parti'li belediyeler ile bir kısım kamu kurumlarının desteğinin olduğunu burada bilmeyen bir Allah'ın kulu yok. Siyasi iktidar kamu kurum ve kuruluşlarının hangi sivil toplum kuruluşlarına ne kadar kaynak aktardığı ve nerelere kullandırdığını sır gibi saklamaktadır. TÜGVA'nın birçok idari binalarının giderlerinin belediye, valilik, özel idare eliyle karşılandığını yine burada bilmeyen kimse yok” dedi. 

 

“FETÖ’CÜ BÜROKRATLAR DEVLETTE DEVAM EDİYOR”

TÜGVA ile FETÖ’nün devlette devamının sağlandığını kaydeden Yokuş, şunları söyledi:

“FETÖKonu sadece TÜGVA değil; TÜRGEV, Ensar, say babam say. Şimdi, bütün bu kurumlar ne yapıyorlar? Şu anda devletimizin içinde, hani bir dönem beraber yürüyüp beraber besleyip büyüttüğünüz FETÖ'nün, devleti paralel paralel yönettiğiniz FETÖ'nün kısa süreli boşluğunu bunlar dolduruyor. Aslında, FETÖ'nün devlette devamı sağlanıyor. Niye sağlanıyor? 

FETÖ'nün siyasi ayağına dokunamayan bir iktidar var. Şimdi, FETÖ'nün siyasi ayağına dokunamazsınız... Siyasi ayağının devletteki hücreleri yani sizin koruduğunuz FETÖ'cü bürokratlar şu anda devlette devam ediyor ama kısmi bir boşluk doğunca bunu kurduğunuz vakıflar, dernekler vasıtasıyla dolduruyorsunuz. Şimdi, bunu bilmeyen var mı? Buna ‘Hayır’ diyebilecek var mı? Allah'tan korkar buna ‘Hayır’ diyecek olan. 

‘Biz devlette torpil yapmıyoruz, biz devlette yandaş kayırmıyoruz, biz devlet kadrolarını yandaşlarımıza peşkeş çekmiyoruz’ diyecek bir AK Parti'li çıkarsa Cenab-ı Allah'ın vallahi gazabına uğrar. Niye? Yaşadık, yaşıyoruz, yaşamaya devam ediyoruz”  

“DEVLETİMİZ PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Yirmi yıllık AK Parti iktidarında Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiçbir döneminde görülmeyen bir siyasi kadrolaşmayı gerçekleştirdiniz” diyen Yokuş, “Devletimiz âdeta parti devletine dönüştürüldü. 

Liyakat, tecrübe, birikim yerini partizanlık, yandaşlık, candaşlık aldı gitti. Artık, devlet kadroları, AK Parti il, ilçe teşkilatları, yandaş sendika, vakıflar, dernekler kanalıyla ulufe gibi paylaşıldı. 

Şimdi burada şunu söylüyorum: Bütün bu yaptıklarınızın hesabı vallahi sorulacak; hesap yakın. İyiler geliyor, İYİ Parti geliyor. Allah için, hak için, hukuk için adaletle bunun hesabını soracağız. Hiç merak etmeyin, hiç merak etmeyin sizin gibi olmayacağız, sizin gibi yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar