İYİ Partili vekil Meclis gündemine taşıdı! Vatandaşın parası tarikatlara mı gidiyor?

İYİ Partili vekil Meclis gündemine taşıdı! Vatandaşın parası tarikatlara mı gidiyor?
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sayıştay raporlarını hatırlatarak, "Denetlenen kamu kurumlarının mali tablolarına göre; 6 milyar TL kamu dışına aktarıldı" dedi. İktidarın, bu paranın kimlere verildiğini ve nasıl kullanıldığını açıklamasını istedi.

Sayıştay raporları, bazı kamu kurumlarından bazı STK'lara ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara çok yüksek meblağlarda para aktarıldığını ortaya çıkardı.

Sözcü'den Zeynep Kaplan'ın aktardığına göre; İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da bu durumu TBMM gündemine taşıdı.Fuat  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan Çıray, şunları söyledi:

‘HALKIN ALIN TERİDİR…'

"Çevre Bakanlığı'ndan 2 milyar 441 milyon TL, Avrupa Birliği Başkanlığı'ndan 896 milyon TL, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 393 milyon TL, Maliye Bakanlığı'ndan 800 milyon TL kamu dışına aktarıldı. 92 kurumda buna benzer para transferleri görülmektedir." Toplamda 6 milyar 216 milyon TL'nin kamu dışında kimlere aktarıldığının açıklanması gerektiğini vurgulayan Çıray, "Yoksul halkın alın teri ile kazandığı paraların, tarikatlara ve cemaatlere aktarılması kabul edilemez" dedi.

FUAT OKTAY'A ÜÇ SORU

Çıray, Oktay'a şu soruları yöneltti: 

Kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar kimlerdir? 

Bu kurumların tarikat ve cemaatler ile bağlantısı var mıdır? 

Bu kurumlar, kamu kaynaklarından elde ettikleri paralarla bilimsel çalışmalara katkıda bulunmuşlar mıdır?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar