İYİ Partili Ömer Kara: Esenler parsel parsel peşkeş çekiliyor!

İYİ Partili Ömer Kara: Esenler parsel parsel peşkeş çekiliyor!
İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara, AKP'li Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun Çiftehavuzlar mahallesinde  bulunan ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine şartlı bağışlanan arazinin değerinden düşük fiyatla yandaşlarına peşkeş çekildiğini söyledi.

GÜNBOYU-İSTANBUL HÜSEYİN KOÇ

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara: geçtiğimiz günlerde Esenler Çiftehavuzlar mahallesinde  bulunan ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine şartlı bağışlanan arazinin ihale yolu ile satılması haberi basında yer aldı. Bu ihalenin kimlere, nasıl ve hangi şartlarda verildiğini araştırdım. Yapılan ihale ve başlatılan süreç baştan sona kadar yanlış ve hatalı olduğu gibi usulsüzdür.

“BAKANLIK PLANINI DEĞİŞTİREREK RANTA YOL AÇMIŞTIR”

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine 2000 yılında ilköğretim tesisi yapılmak kaydıyla şartlı bağışlanan ve planlara ilköğretim tesis alanı ve otopark alanı olarak işlenen bu yerin 30 Aralık 2021 tarihinde ihalesi sesiz bir şekilde yapıldığını duydum.  Yaptığımız araştırmalar sonucunda bu yer daha önce gecekondu önleme bölgesi ilan edilmişti. Yine bu yerin tapusunun Esenler belediyesinde olduğunu tapu kayıtlarından çıkardım. Gelinen son süreçte ise bu arazi üzerinde Esenler Belediyesi ciddi bir parselasyon değişikliğine gitmiş ve bakanlık bu yerin planını değiştirerek ilköğretim tesisi alanından çıkararak burayı özel sağlık alanı olarak planlara işletmiş.

whatsapp-image-2022-01-19-at-15-14-15.jpeg

“BURASI BİRİLERİNİN ARPALIĞI DEĞİL ESENLERİN MALIDIR”

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun yapılan plan değişikliğini Esenler meclisine getirmeden, muhalefetten ve halktan gizleyerek satması doğru olmadığı gibi usulsüzdür. 30 Aralık 2021 tarihinde yapılan ihalenin gerçekleşmesini bizler basından öğrendik. 41 milyona bu yerin özel bir hastane sahibine verildiğini, 5 bin 497 metrekarelik arsa için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlendiğini. İmar planı “Özel Sağlık Tesisi Alanı” olarak düzenlenen parselin satış ihalesi, 30 Aralık 2021 tarihinde yapıldığını basından duyduk. 5 bin 497 metrekarelik arsa için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlendi, bu bedelin çok çok üzerinde bir değere sahip olan Esenlerin mülkünü birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. İmar planı “Özel Sağlık Tesisi Alanı” olarak düzenlenen parselin satış ihalesi, 30 Aralık 2021 tarihinde yapıldı. Burası birilerinin arpalığı değil Esenlerin malıdır, bu satış usulsüz yapıldığı için biz bu yerin satışını hukuk yolu ile engelleyeceğiz. Bu yer yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Birileri gibi koridorlarda duyduklarımızla değil yaptığımız araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz belgelerle yapılan usulsüzlüğü kamuoyu ile paylaşıyoruz. 
AKP’li Esenler Belediyesinin ve Belediye başkanının bu ilk hatası veya usulsüzlüğü bununla sınırlı değil, daha öncede aynı şekilde birçok mülk üzerinde “meclis çoğunluğu elimizde biz istediğimizi yaparız ve meclisten her istediğimizi geçiririz” anlayışıyla belediyeyi yönetiyorlar. Ama şunu bilmiyorlar bu devletin hukuku var biz hukuka saygılıyız, kamunun ve halkın yararına olmayan ne işlem yapılırsa hukuk yolu ile gerekli işlemleri başlatırız. Bu ihale için ne gerekiyorsa hukuk yoluyla her işlemi yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın; İYİ Parti ilçe başkanı ve yönetimimiz yaşadığımız bu ilçenin ve ilçe insanlarının hakkını sonuna kadar arayacağız” dedi.

whatsapp-image-2022-01-19-at-15-14-14.jpegwhatsapp-image-2022-01-19-at-15-14-14-1.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar