İYİ Partili Meclis Üyesi Murat Tunca, Çöp Toplama Merkezi'ni gündeme taşıdı

İYİ Partili Meclis Üyesi Murat Tunca, Çöp Toplama Merkezi'ni gündeme taşıdı
İYİ Parti Salihli İlçe Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi  Ulvi Murat Tunca Caferbey  mahallesinde yapılası planlanan çöp toplama merkezi ile ilgili Manisa Büyükşehirsine sorular sordu.

GÜNBOYU - MERT DEMİR

Caferbey  Mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen  İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi  Ulvi Murat Tunca  planlanan çöp toplama merkezi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirilmesini istedi. 

‘’Büyükşehir’in Salihli halkını bilgilendirmesi gerekiyor’’

Büyükşehir’in Salihli halkını bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Salihli İlçe Başkanı Ulvi Murat Tunca, ‘’ Caferbey Mahallemizde yapılması planlanan çöp toplama ve transfer tesisi ile ilgili kamuoyunun bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Konu ile ilgili olarak sorularımızı ve endişelerimizi Caferbey Mahallemize gelerek dile getirdik ayrıca konu ile ilgili  dilekçemizi Büyükşehir ilettik. Büyükşehir Belediyesinin  Caferbey Mahallesi 3800 Ada 6 ve 7’nci Parsele çöp toplama ve transfer tesisi yapılması planlanmadan önce alternatif yer değerlendirmesi yapıldı mı? Çöp toplama ve transfer tesisi planlanan alanda yer seçimi kriterleri ve hakim rüzgar yönü dikkate alındı mı? Çöp toplama ve transfer tesisi planlanan alanın toprak yapısı mera alanı vasfını devam ettirmekte midir? Bununla ilgili fizibilite analizi var mıdır? Alan etrafında bulunan İçme Suyu Deposu’na fizibilite analizi yapıldı mı? Tarımsal sulamaya ne gibi etkileri olacaktır? Sorularına Salihli Halkı’nın kamu yararını gözetmek amacı ile cevaplamasını istiyoruz’’ dedi.

Ziyaret sırasında konuşan Caferbey Mahalle sakinleri ,’’ Bizler vergisini veren Salihlili vatandaşlar gibi evimizden çöpümüzün toplanmasını isteriz ama evimizin önündeki yetmediği gibi milletin evinin çöpünü de toplayıp bizlerin geçim kaynağımız olan işyerimizin yani tarlalarımızın kapısının önüne çöplerin  dökülmesini istemiyoruz.  Caferbey Mahalle sakinleri olarak kısaca verimli toprakların çöp yığınına dönmesini  istemiyoruz. ‘’

9a8cb57a-c425-490c-849c-90d6ac26cdac.jpg

87b5b8ce-05e7-498e-a39a-f5dd95a391aa.jpg

e90204e1-d9a4-4032-8e07-70db6f94592d.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar