'Bu bayram memleketinizden dönemeyebilirsiniz'

'Bu bayram memleketinizden dönemeyebilirsiniz'
Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sonrası Ramazan Bayramı'ndan bu yana otobüs bilet fiyatları ortalama yüzde 65 zamlandı. Otobüs firmaları 1,5 ile 2 saat arasında değişen mesafeler için 120 TL ücret alınırken, 20 saat ve üzeri yolculuklar için firmalar 650 TL ile 750 TL arasında ücret alıyor.

'BU BAYRAM MEMLEKETİNİZDEN DÖNEMEYEBİLİRSİNİZ'

Otobüs zamlarıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım da İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan''dan geldi. İstanbul-Rize arasındaki otobüs yolculuğunun ne kadara mal olacağına dair bir tweet atan Türkkan, üç çocuklu bir ailenin 6 Bin TL''lik gidiş-dönüş masrafına göndermede bulundu ve "Bu bayram memleketinize gidebilir ama geri dönemeyebilirsiniz" dedi.

BİLETLERDE TAKSİT DÖNEMİ BAŞLADI

Yaz sezonu boyunca en çok otobüs bileti alınan ilk 5 destinasyon Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana olarak açıklandı. Seyahat severlerin satın alma eğilimleri göz önüne alındığında otobüs yolcularının %81’i tek başına seyahat etmeyi tercih ediyor. Ancak motorinin litresinin 30 lira civarına çıkmasıyla otobüs bileti fiyatları da uçağa yaklaşıyor. Bazı otobüs firmaları alım gücü fiyatlara yetişemeyen yolcular için taksitli satışlara başladı. Önümüzdeki Kurban Bayramı için gidiş dönüş bileti almak isteyenlere sadece tek yön bileti satılıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar