İYİ Partili Koncuk'tan Erdoğan'a tepki! Anayasadan haberi var mı?

İYİ Partili Koncuk'tan Erdoğan'a tepki! Anayasadan haberi var mı?
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde işsiz kalan gençler için yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ndeki "Her üniversiteyi bitirdiği zaman iş sahibi olacak diye de bir şey yok. Bunu dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız" ifadelerine Twitter hesabından eleştirilerde bulundu. 

Koncuk, Anayasa'nın 49. Maddesini hatırlatarak, "Anayasanın 49 Maddesi ile Sn Cumhurbaşkanının, “her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok” ifadesi arasında büyük farklar bulunmaktadır. Sn Cumhurbaşkanı, devlet, işsizliği önlemek konusunda gayret sarf etmeyecekse, devletin görevi nedir, sorusuna cevap vermelidir.

Cumhurbaşkanı açıklaması ile %25’leri bulan genç işsizlikte, sorumsuz olduğunu mu vurgulamaktadır?Böyle bir yaklaşım kabul edilemez. Kaldı ki, siyasi partiler, tüm problemleri çözmek iddası ile iktidara talip olurlar. Yoksa, millet sizi kırmızı halı sererek davet etmiş değil." ifadelerini kullandı. 

İşte o paylaşım:

ismail.PNG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar