İYİ Partili isimden YSK tepkisi: "Adeta kobay haline getirildiler"

İYİ Partili isimden YSK tepkisi: "Adeta kobay haline getirildiler"
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Bu sene YKS sınavına ilk defa girecek gençler ve ailelerinin 2002’den bu yana eğitim sisteminde yapılan türlü değişikliğin adeta kobayları haline getirildiğini ifade ederek "Devlet empati kurmaz. Ama yöneticilerden empati bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yöneticilerden empati beklediklerini ifade etti.

"Devlet empati kurmaz. Ama yöneticilerden empati bekliyoruz" ifadelerini kullanan Poyraz, "Vatandaş ve vatandaşın gündeminden, hassasiyetlerinden kopukluk oldukça başka bir paralel evren oluşur" açıklamasında bulundu.

İktidara yakın kanalların çizmeye çalıştığı Türkiye portresine vurgu yapan Poyraz "Seyrettiğiniz kanallar, okuduğunuz gazeteler size masallar anlatsa da gerçek dünya ve gündem öyle değil" ifadelerini kullandı

"ADETA KOBAY HALİNE GETİRİLDİLER"

Paylaşımının devamında YKS sınavına ilişkin yapılan değişikliklere tepki gösteren Poyraz, "Bu sene YKS ‘ye ilk defa girecek gençler ve aileleri 2002’den bu yana eğitim sisteminde yaptığınız türlü değişikliğin adeta kobayları haline geldiler. Yıllardır süren sınava hazırlık süreci ve stresi altında bir hayat yaşadılar." dedi.

Uğur Poyraz açıklamalarına şöyle devam etti:

"Son olarak da; gençlerimiz aylardır evde kapalı kalarak, büyüklerine virüs bulaştırma riskinin olağan şüphelisi oldular. Keza; pandemi sürecinde her akşam; test-vaka-entube-ölüm sayıları gibi konuları takip ederek bir yandan da sınava çalışlıyorlar.

Evlatlarının geleceği için boğazından kesen, özel hocadır, kurstur, okuldur bütün imkanlarını seferber eden aileler için de aynı kaygılar geçerli iken; iktidarın keyfi tarih değişikliğine gösterilen tepkiye duyarsızlığı yukarıda bahsettiğimiz empati sorunudur."

 

ugur-poyraz.jpgugur-poyraz2.jpgugur-poyraz3.jpgugur-poyraz4.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar