İYİ Partili Dikbayır'dan MHP'li Enginyurt'a: "Damat Berat’a söylenen söz zoruna gideceğine..."

İYİ Partili Dikbayır'dan MHP'li Enginyurt'a: "Damat Berat’a söylenen söz zoruna gideceğine..."
İYİ Partili Ümit Dikbayır, Bakan Berat Albayrak için 'damat' ifadesini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren Cemal Enginyurt'a çarpıcı bir yanıt verdi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenmişti. Akşener'in Hazine ve MAliye Bakanı Berat Albayrak için 'Damat' sıfatını kullanmasına tepki gösteren Cemal Enginyurt, "Bakanlığın dönemin de sana hiç"gelin bakan"diyen oldu mu?eşin Nihat damat,sende GELİN oluyorsun ya!" ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt, sözlerinin devamında Meral Akşener'e "Sayın Berat Albayrak için sürekli "damat"sıfatını kullanma gerekçeni çok merak ediyorum.Berat bey desen ölürmüsün?" sözleriyle tepki göstermişti.

cenginyurt-001.jpg

Cemal Enginyurt'un paylaşımına yanıt İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'dan geldi.

Dikbayır, Enginyurt'a "Sen damat Berat’a söylenen söz zoruna gideceğine Mustafa Şentop’a cevap ver,Başbuğ’a ÇETECİ dedi!" sözleriyle tepki gösterdi.

Nihat Gürer'in, Meral Akşener'in ağabeyi ve Kocaeli MHP İl Başkanı olduğunu hatırlatan Dikbayır,"Ama sen bilemezsin normal!" şeklinde konuştu.

dikbayir-001.jpg

ŞENTOP'TAN TÜRKEŞ'E "ÇETECİ" İMASI

Geçtiğimiz gün Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Cumhur İttifakı'nda yeni bir krize neden olabilecek sözler kullanarak, 27 Mayıs’ı yapan subaylar için “o ordu içindeki çete” dedi. 

Şentop'un bu ifadesi, MHP'nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'i akla getirdi.  27 Mayıs'ı gerçekleştiren Milli Birlik Komitesi'nin en önemli subaylarından biri olan Alparslan Türkeş, radyoda darbe bildirisini de okuyan isimdi.

Şentop, Türkeş’in de içinde bulunduğu oluşuma dönük “çete” benzetmesi yaparken, MHP ve Ülkücü Hareket, Türkeş'in o dönemdeki rolünü "İhtilalin kudretli albayı" olarak ifade ediyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar