İYİ Partili Dikbayır'dan HDP'li Önder'e: "Açıklamayan namerttir"

İYİ Partili Dikbayır'dan HDP'li Önder'e: "Açıklamayan namerttir"
HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, İYİ Parti'nin HDP'ye aracı gönderdiği iddiasının ardından başlayan tartışma devam ediyor. Önder ispatlaması ya da isim vermesi yönündeki çağrıları reddederek "Hatırları hoş olsun diye isim verecek değilim" dedi. Önder'e İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan sert tepki geldi.

İYİ Parti’nin HDP’ye aracı gönderdiği iddiasında bulunan Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yeni bir açıklama yaptı. Önder, “Hatırları hoş olsun diye isim verecek değilim, böyle bir yaklaşım bunun “suç” olduğunu benim de kabul etmem anlamına gelecektir. Gelip giden aracılar, isterlerse kendilerini ve konuşulanları açıklayabilirler” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ruşen Çakır’la yaptığı söyleşide ““Dün bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl çalışalım? Şunu nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti’yi kastediyorum. ‘Bizim nazarımızda HDP şuradadır’ falan gibi bir şey diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa, o gün, bizim bu ilkeselliği dayatmış olmamamızdan dolayıdır. İYİ Parti’ye hiç kızmıyorum ya da onun liderine. Biz o gün böyle yapmakla ve bu bağra basılan taşı da kimsenin merak etmemesi ile, bugün böylesi değerlendirmelerin muhatabı oluyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER: "İSNAT EDEN, BUNU İSPAT ETMEKLE GÖREVLİDİR"

Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Önder’in iddialarını yalanlamıştı. Akşener, “Ne benim, ne arkadaşlarımın HDP’ye ‘Biz nerede, ne yapalım,’ diye soru sormuşluğumuz resmi, gayri resmi yoktur. İsnat eden bunu ispat etmekle görevlidir. Burada asıl dikkatimi çeken saygısızlık konusu. Sayın Önder, bu  HDP’nin yönetim kadrosunu PKK’nın yanında gören İYİ Parti’yi ve onun genel başkanını saygısızlıkla suçluyorsa şunu mu demek istiyor: ‘Kardeşim biz PKK’nın yanında yöresinde değiliz. Sen bize saygısızlık ediyorsun’ mu demek istiyor? Bunu demek istiyorsa dolandırmaya gerek yok. Açık açık söylemelidir. Biz bundan HDP’nin kurumsal sisteminin yöneticilerinin ‘Bizim PKK’yla herhangi bir alakamız yoktur, bize saygısızlık ediyorsunuz’ sözlerinden ancak memnuniyet duyarız.” demişti.

AĞIRALİOĞLU'NDAN ÇOK SERT TEPKİ

Meral Akşener'in açıklamaları sonrası HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e bir tepki de Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi.

Ağıralioğlu, Önder'in "Dün bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Şunu nasıl yapalım?' diye fikrimizi merak eden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez" sözlerine çok sert tepki gösterdi.

"BİZ ALÇAKLARLA SİYASET YAPMIYORUZ"

Önder’in sözlerini iftira olarak nitelendiren Yavuz Ağıralioğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Siyaset er meydanıdır, film seti değildir. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. İYİ Parti’ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP’ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur. Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci döneminde Dolmabahçe Sarayı’ndaki görüşmeyi hatırlatan Ağıralioğlu, şöyle devam etti:

“Sırrı Bey’in aklı Dolmabahçe görüşmelerine gittiyse, bilsin ki henüz İYİ Parti daha kurulmamıştı. HDP’ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı. Karıştırmasın. Kandil’e birilerini gönderip siyaset belirleyenler ve ortakları bize ahkâm kesemez. Herkes kendisine baksın."

ÖNDER: "HATIRLARI HOŞ OLSUN DİYE İSİM VERECEK DEĞİLİM"

Akşener ve Ağıralioğlu'nun açıklamasının ardından Önder, Medyascopetv‘ye yazılı açıklama yaptı. Önder, “Hatırları hoş olsun diye isim verecek değilim, böyle bir yaklaşım bunun “suç” olduğunu benim de kabul etmem anlamına gelecektir. Gelip giden aracılar, isterlerse kendilerini ve konuşulanları açıklayabilirler. Bu görüşmelerin seçim ya da aday gündemli/zamanlı olmadığını söylemem bir borçtur ama. Bu akıllarla değil siyaset yapmak, 5 yaşındaki çocuğa bir bardak süt bile içiremezsiniz. Dolayısıyla, bizimle görüşmek değil, görüşmemek ayıptır, günahtır, eksiktir.

İYİ PARTİLİ ÜMİT DİKBAYIR: "AÇIKLAMAYAN NAMERT"

Sırrı Süreyya Önder'in açıklamasının ardından İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır kişisel Twitter hesabından sert bir paylaşımda bulundu.

"Öyle iftira atıp topu taca atmak , delikanlılığa yakışmaz" ifadelerini kullanan Dikbayır, Sırrı Süreyya Önder'e "Tükürdüğünü yalama kimle görüştüyseniz açıkla. Açıklamayan namert,gereğini yapmayanda namert" şeklinde konuştu.

dikbayir.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar