İYİ Partili başkandan Hattuşaş tepkisi!

İYİ Partili başkandan Hattuşaş tepkisi!
Çorum İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı Çorum’un ilçesinin Yozgat’a bağlanmasına tepki gösterdi.

Bekir Özsaçmacı yaptığı açıklamada, “Çorum’a yatırımların gelmemesi yok farz edilmesi üzerine hiciv (yergi), kinayeli (dolaylı anlatım), ti (eğlenmek), mukayese (karşılaştırma), tasavvur (zihinde canlandırma), birçoğu Arapça kökenlidir özelikle yetiştiğiniz siyasi kültürden dolayı daha rahat idrak edebilin diye seçtim.

Nerden bilebilirdik Çorum’u, Yozgat’a bağlayın derken bunu yanlış anlayıp gerçekten de bir görev addettiğinizi!

Şakadır şaka dedik. Karşımızdaki ses gayet ciddi ne şakası bunun şakası mı olur dedi. Nasıl yani; Ankara da bir lobi var çok etkin Yozgat lobisi dediler. Efendim bizim uluslara arası havaalanımız oluyor, ileri teknoloji raylı sistemlerimiz oluyor hal böyle iken M.Ö. 6000 yıllık bir medeniyetin bizim himayemizde olması dünya şehri olmamız açısından önemlidir o nedenle Hattuşaş (Boğazkale) evvela Yozgat’a katılmalı. Efendim hem yapılacak yeni otoban Çorum’un 21 km uzağından geçmekte Yozgat’a daha çok hizmet edeceği aşikârdır. Boğazkale, Yozgat arasını çift şeritli konforlu yol yapıyoruz, Üstüne üst efendim uluslararası havaalanımız siyasi irademizle hizmete girmek üzere bu şekilde milyonlarca turist rahatlıkla Hattuşaş’a gelebilir. Yoksa halen Çorum da kalırsa binlerle bile sayılamaz.

Efendim hem Çorumlu üçü bir arada siyasileri alın sizin olsun deyip bölgenin ismini dahi telaffuz edememekteler. Onlarda bu hazırlığımızı desteklemekteler şöyle ki il genel meclisinde Turizm komisyonunu kaldırmış bulunuyorlar ihtiyaçları yokmuş. Evet, sevgili hemşerilerim bu ifadeler Yozgat lobisi tarafından dile getirilen sadece birkaç cümle gerisini hiç duymayın dünyanın merkeziyiz deyip mutlu olun.

Sevgili hemşerilerim kıymetli Çorumlular bilirim ki tüm Çorumlular milliyetçidir vatanını milletini ve dahi şehrine karşı çok milliyetçidir. Şimdi ben size milliyetçiliğin çeşitli ideolojik yaklaşımlarından bahsetmek yerine, 1941 yılında yazılmış olan bir romanın daha doğrusu Türk Milliyetçilerinin en önemli fikri kalemi olan Hüseyin Nihal Atsızın yazdığı Dalkavuklar gecesini hatırlatmak istedim emin olunuz ki Türkiye’de birçok kişi Hititleri, Hattuşaş’ı o kitaptan öğrenmiştir. Özetle romanın ana teması; Otoritenin yanında otoriteye şirin gözükmeye çalışan dalkavuklukları anlatması açısından önem arz eden bir eserdir. Emin olunuz ki Hattuşaş’ın mahzenlerinde hazine bulunmakta haydi şimdi onları Çorumlular keşfetsin. O zaman göreceksiniz ki her şey tersine dönebilir. Romanın son diyaloğu Vezirlerle halktan bazılarının tartışması ile bitmekte; Kâhin Şilka, bir arkadaşı ile bütün bu konuşmaları dinlemişti. Bir sarhoşlara, bir de vezirlere baktıktan sonra: “Şu, beriki herifleri paçavraya çevirdi" dedi. Arkadaşı cevap verdi: ‐ Yanlış söyledin. Paçavraları tersine çevirdi!

“Selam sana Hattuşaş! Bütün çevren yemyeşil!

Yan bakan yabancının gözlerini oyarız!

Başımızda oldukça başkumandan Tutaşil

Düşmanın ülkesini kızıl kana boyarız!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar