İYİ Partili Aytun Çıray: Milleti sandığa oturtmasınlar

İYİ Partili Aytun Çıray: Milleti sandığa oturtmasınlar
CHP'nin kayyum atanan Urla Belediyesine yönelik "Kayyum İdaresi Değil Halk İradesi" mesajıyla yürüttüğü mücadeleye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan destek geldi.

Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ve yerine Kaymakam Önder Can'ın kayyum olarak atanmasının ardından belediye meclisinin çalıştırılmamasına tepki gösteren CHP'liler halka açık alternatif toplantı düzenledi.

CHP'nin "Kayyum İdaresi Değil Halk İradesi" mesajıyla yürüttüğü mücadeleye İYİ Parti cephesinden de destek geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP'nin alternatif toplantısıyla ilgili haberi sosyal medya hesabından, "Demokrasi adına Urla'da kayyum değil, belediye meclisi içinden seçilmiş başkan istiyoruz" mesajıyla paylaştı. Bu mesaj sosyal medyada çok paylaşıldı. 

MİLLETİ SANDIĞA OTURTMASINLAR

SonKaleİzmir'in haberine göre, İYİ Partili Aytun Çıray, "Seçilmiş bir belediye başkanı görevinden alınmış olabilir. Ama kanunlarımız belediye meclisi içinden birisinin yerine seçilmesini öngörüyor. Bunu yapmayıp da kayyum atamak Türkiye'yi Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan ve tek parti döneminden bile geriye düşürür. 1946 yılında bu millet sandığa oturmuştu, yine oturtmasınlar" dedi.

BU ŞEKİLDE BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLMAZ

Urla halkının oylarının ve iradesinin de yok sayıldığını belirten Çıray, "Bu şekilde bir yönetim anlayışı olmaz. Kaymakam'ın da yapması gereken kendi görevleri var. Onları aksatmadan yapmalı. Ayrıca tüm İzmirliler hiçbir siyasi parti farklılığı gözetmeden Urla'daki kayyum uygulamasına karşı çıkmalı. Buradaki mücadeleyi desteklemeli" diye konuştu.

Çıray, hukuku savunurken hukukun dışına düşülmemesi uyarısını da yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar