İYİ Partili Aykut Kaya: Gençler mutsuz, yönetim sessiz

İYİ Partili Aykut Kaya: Gençler mutsuz, yönetim sessiz
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Yardımcısı Aykut Kaya, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek, yaşanan sıkıntıları dinledi. Başkan Kaya, “Öğrencilerin yaşadıkları sorunlara rağmen Üniversite yönetiminin sessiz kalması düşündürücü” dedi.

GÜNBOYU- MEHMET AKYOL

Gençlerin sorunları ile yakından ilgilenen İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, Antalya Gençlik Politikaları Başkanı Engin Uğurlu ile birlikte Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Kaya, “Son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak intihar etmesinin ardından, bir öğrencinin de evinde yaşamına son vermesi hafife alınacak yada geçiştirilecek bir durum değil. Öncelikle öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların tespit edilip, çözüm yollarının aranması gerekmektedir. Bugün öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelerek, yaşadıkları tüm imkânsızlıklara ve hayal kırıklarına dikkat çekmek istedik” diye konuştu.

KAYA: ALDIKLARI KREDİ YETMİYOR

Üniversitede okuyan öğrencilerin aldıkları 850 lira kredinin kendilerine yetmediğini vurgulayan Başkan Kaya, “Öğrenciler aldıkları 850 lira kredinin 450 lirasını yurt parası olarak ödediklerini, sabah 8, akşam 17 lira olmak üzere günlük 25 lira yemek parası verdiklerini söylediler. Bu gençler arkadaşlarıyla oturup bir çay içemeyecekler mi? Yurtlarda yaşanan sıkıntıları dinlediğimde çok üzüldüm” dedi.

"KLİMALAR NEDEN KAPALI?"

Başkan Kaya, “Antalya gibi sıcak bir kentte klimaların kapalı tutulduğunu, yemekhanedeki yemeklerin yetersiz olduğunu anlattılar. Yazıktır günahtır. ‘Genç Ofis’ kurulmuş. Ama ne hikmetse psikoloji mezunları yerine alakasız ve liyakatsız kişilerle doldurulmuş. Öğrencilerimiz bu durumdan çok şikayetçi. Özellikle güvenlik görevlilerinin kendilerine sert ve anlayışsız yaklaşımları içeride korku ortamı yaratmış durumda. KYK yurtlarındaki internetin yetersiz olduğunu söyleyen öğrencilerimiz, bazı derslerini internetten yapmaları gerekirken bu imkansızlıklara rağmen ekstra 100 lira civarında internet parası ödemek zorunda kalıyorlar. İnternet hızının ve kotasının öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Bazı yurtlarda asansör olmamasından muzdarip olan gençler, yurdun bazı noktalarında kameraların olmadığından, üstüne üstlük kapıların kilitlenmesinin yasaklandığını ve mahremiyetin ortadan kaldırıldığını anlattılar. Yurt çalışanlarının kafalarına göre odalara girip çıkmaları da gençleri tedirgin ediyor” dedi.

"EV TUTMAYA TEŞVİK EDİLİYORLAR"

Üniversite öğrencilerinin en büyük sıkıntılarından birinin de KYK giriş çıkış saatleri olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, “Gençler, üzerlerindeki baskılardan dolayı ev tutmaya teşvik ediliyorlar. Oysa gençlerimizle doğru şekilde diyalog kurup, hareket edilmiş olsaydı bugün gençlerimizin sorunları yerine onların hedeflerini konuşuyor olurduk. Öte yandan, Rektör’ün ilgisizliği öğrencilerin en büyük şikayetlerinden bir tanesi. Gençlerin sosyal faaliyetleri tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Öğrenciler, festival, konser ve öğrenci şenlikleri gibi aktiviteler istiyorlar. Kampüs ortamı yaşayamıyor olmaları, öğrencilerimizin psikolojilerini de olumsuz yönde etkiliyor. İyi Parti olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in özellikle gençlere ne kadar güvendiğini ve onlar için önemli projeler hazırladığını biliyorsunuz. Bu bağlamda bugün sizlerden dinlediğimiz sıkıntılarınızı gündeme getirerek, çözülmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar