İYİ Partili Arslan Kabukcuoğlu'ndan Bakan Elvan'ı zora sokacak Hamza Yerlikaya sorusu

İYİ Partili Arslan Kabukcuoğlu'ndan Bakan Elvan'ı zora sokacak Hamza Yerlikaya sorusu
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu Hamza Yerlikaya'nın sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığı yönündeki haberleri anımsatarak, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir” diye sordu.

İYİ Partili Arslan Kabukcuoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya'nın sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığı yönündeki haberleri anımsatarak, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir” diye sordu.

Bankacılık Kanunu’na göre Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olamayacağını hatırlatan İYİ Parti’li Arslan Kabukcuoğlu konuyu TBMM gündemine taşıdı. Kabukcuoglu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi sundu.

Kabukçuoğlu, “5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesi kurucularda aranan şartları hükme bağlamış, bu maddenin d bendinde hükümlü bulunulmaması gereken şartlar sıralanırken 'sahtecilik' de sayılmaktadır” diyen Kabukcuoğlu, Bakan Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, AK Parti eski milletvekili, Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ataması yapılırken 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesinin d bendi ve aynı kanunun 23.maddesi dikkate alınmış mıdır?

 

Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanmadan önce kendisi ile ilgili 2001 yılında açılan davada verilen mahkeme kararı hakkında bilgi sahibi olunmuş mudur?

 

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesinin d bendi ve 23.maddesi açıkken Yerlikaya neden Yönetim Kurulu Üyeliği için tercih edilmiştir?

 

Bu hükümlere göre Hamza Yerlikaya ile ilgili yeni bir karar alınması düşünülmekte midir? Yerlikaya’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir?"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar