İYİ Parti Seçim işleri Başkanlığı'ndan seçim güvenliği bildirisi

İYİ Parti Seçim işleri Başkanlığı'ndan seçim güvenliği bildirisi
İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı Isparta'da, seçim güvenliğine ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası seçim güvenliğine ilişkin bir bildiri yayımladı. İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Sayın Şenol Sunat, topantı sonrası açıklamada bulundu.

Isparta''da buluşan İYİ Parti Seçim İşleri Başakanlığı seçim güvenliğine ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri Bşk. Yrd. Burcu Akçaru ve İYİ Parti YSK Temsilcisi ve Seçim İşleri Bşk. Yrd. Av. Mustafa Tolga Öztürk''de katıldı.

 İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Sayın Şenol Sunat, topantı sonrası açıklamada bulundu.

İşte yayımlanan bildiri:

"İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı olarak bugün Isparta’dayız. Ispartalı vatandaşlarımıza Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selam ve sevgilerini getirdik.

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Toplumsal, siyasal ve giderek artan ekonomik sorunlar her geçen gün derinleşerek etkisini ağır bir biçimde gösteriyor.

Ekonomiden adalete, eğitimden sağlığa, özgürlükten güvenliğe akla gelen her alanda yaşanan çok yönlü kriz hali, vatandaşlarımızın sadece gündelik hayatlarını olumsuz etkilemekle kalmıyor, geleceğe yönelik umutlarını da yok ediyor.

Bu ülke bu zihniyetle yönetilemiyor!

Tüm sorunlarımızın altında yatan en önemli ana sebebin adalet yoksunluğu olduğunu; hayatlarımızın her alanında, farklı şekillerde tecrübe ediyoruz.

Memleketimizin dört bir yanında vatandaşlarımız, farklı kelimeler ve örneklerle anlatsalar da dile getirilen her sorun, özünde adalet yoksunluğunu tarif ediyor.

Adaletin kaynağı, ahlak ve merhamettir. Yönetenlerde ne ahlaki değerler ne de merhamet kalmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğimiz 2018 yılından bu yana sadece siyasi iktidarın ve bir avuç azınlığın memnun olduğu, vatandaşlarımızın ise feryat ve isyan ettiği, adaletsiz, haksız, arsız ve keyfi uygulamalarla, çarpık ve gayri ahlaki kriterlerle karşı karşıyayız.

Ülkemizin yaşadığı, özellikle son dört yıldır katlanarak artan ve milletimize ağır bir yük hâline gelen tüm sorunların kaynağında, tek bir kişinin ve onun belirlediği dar bir zümrenin tahakkümünü esas alan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi vardır.

Bu sorunları aşabilmenin yolu, Cumhuriyet değerlerimize ve demokratik hukuk devleti ilkelerine sımsıkı sarılarak millî egemenliğimizi esas alan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” yine milletimizin teveccühü ile hayata geçirmektir.

Bu derin sorunlara çözümlerimiz ve bu çözümleri uygulayacak kadrolarımız hazır.

Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in liderliğinde, kuruluşumuzdan bugüne hızla ilerlediğimiz iktidar yolunda, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye’yi güneşli, huzurlu, bereketli günlere kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz.

Önümüzdeki seçim ülkemizin ve milletimizin geleceği için hayati önem taşıyor.

Bu seçim; giderek totaliterleşen, adaletin ve liyakatin olmadığı, hukukun üstünlüğü yerine güçlünün hukukun hüküm sürdüğü, partili cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulup, demokrasimizin güçleneceği, denge ve denetim sisteminin temin edildiği ve milletin temsilcilerinin ve milletimizin söz sahibi olduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmek için bir fırsattır.

Cumhuriyetimizin temel felsefesine uygun, üniter ve milli yapımızın muhafaza edileceği, evrensel insan haklarının en iyi şekilde ifade bulduğu, demokratik parlamenter rejimin olmazsa olmazı ve insan haklarının korunmasının temel şartı olan kuvvetler ayrılığı prensibinin en sağlıklı formülasyona kavuşturulduğu “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” getireceğiz.

Ülkece güvenli, huzurlu ve mutlu günlere kavuşmak için sandığın gelmesini bekliyoruz. İnanın, çok az kaldı…

İktidarı hedefleyen bir siyasi partinin Seçim İşleri Başkanlığı olarak seçmen listeleri üzerinde kapsamlı incelemeler yapıyor, sağlıklı bir seçmen listesiyle seçimlere girebilmek için aylardır çalışıyoruz.

İtirazları yapacak, partimizi temsil edecek il/ilçe seçim kurulu üye ve temsilcilerimizin eğitimlerini veriyoruz.

Okul sorumlularımızın, sandık kurulu üyelerimizin ve müşahitlerimizin atamalarını ve eğitimlerini bugünden gerçekleştiriyoruz. İl ve ilçelerde seçim koordinasyon merkezlerini oluşturuyoruz.

Seçime kadar ve seçim günü kullanacağımız İRİS – İYİ Parti Raporlama ve İletişim Sistemi hazır. Seçim günü sandık sonuçlarını sistemimize yükleyecek ekiplerimizi oluşturuyor ve eğitiyoruz.

Gelişmiş demokrasilerde tartışma konusu olmaması gereken “seçim güvenliği” kavramı maalesef ülkemizin öncelikli gündemlerinden biri haline geldi

Son yıllarda seçim süreçlerinde yaşadığımız olumsuzluklar, vatandaşlarımızın seçimlere olan güvenini zedeleyerek kaygı ve endişelerini arttırmıştır.

Ne yazık ki, adreste olmadığı halde seçmen listesinde görünen kişiler, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması, geçerli-geçersiz oylar üzerinden yapılan itirazlara göz kapamalar, muhalefetin bütün itirazları yok sayılırken, iktidarın talebiyle tekrarlanan seçimler gibi pek çok kanunsuzluk, hile, ihlal ve usulsüzlüklere hep birlikte şahit olduk.

Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin parolası “Egemenlik kayıtsız, şartsız, milletindir” sözüyle vurguladığı millet iradesinin tecelli edeceği tek yer sandıktır.

Seçim güvenliği, seçim sürecinin vazgeçilmez bir unsurudur ve bunu temin etmek de seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumlar ile seçime katılan siyasi partilerin asli görevidir.

Buradan seçimin yönetim ve güvenliğinden sorumlu kurumların bağlı olduğu İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanına da sesleniyorum!

Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası görevinizi hukuka ve kanunlara uygun yapın!

Kolluk güçleri ve yargı mensupları üzerinden oyun kurmayın! Kurumlarınızın mensuplarına baskı uygulamayın!

Hukuksuz ve kanunsuz eylemlere meyletmeyin!

Kararını vermiş millet iradenin önünde tezgahlanmış hiçbir oyun ve hile başarılı olamaz! Olamayacaktır!

Ayrıca artık İYİ Parti var!

İyi takipteyiz…

Vatandaşlarımız müsterih olsunlar; seçimlerin adil, serbest, eşit, şeffaf, düzen ve dürüstlük ilkeleri içinde gerçekleşmesi için seçim güvenliği konusunda üzerimize düşen sorumluluğun ne derece büyük olduğunun farkındayız ve bu konuda kendimize güveniyoruz.

Oy namustur; dolasıyla, vatandaşlarımızın sandığa atacağı her oy, İYİ Parti’nin güvencesi altındadır. İYİ Parti olarak, her türlü tedbiri alıyoruz.

Erken, baskın veya zamanında yapılacak olan seçime hazırız!

Milletimizin helal oylarıyla bu talan ve harami düzenine son vereceğiz.

İYİ Parti farkını sahada olduğu gibi, sandıkta da ortaya koyacağımızı göreceksiniz. Isparta’da 1.Parti olacağız!

Bu vesileyle, bugün toplantımıza ev sahipliği yapan milletvekilimiz Sn. Aylin Cesur ve Isparta İl Başkanımız Sn. Hasan Büyükçam, başta olmak üzere, Isparta il ve ilçe teşkilatlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar