İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik, Alevi ve Bektaşilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik, Alevi ve Bektaşilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Alevi-Bektaşi inancına sahip vatandaşların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Alevi vatandaşların sorunlarına yönelik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Alevilerin din ve ibadet özgürlüğü noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığını ve ayrımcılığa uğradıklarını ifade etti.

Çelik, Alevi-Bektaşi inanç zümresinin sanki İslam dışı bir inanç gibi algılatıldığını ve zihinlerde yabancılaştırıldığını ifade ederken, gerçekte ise Alevi- Bektaşi inancının Türklerin İslamiyet’e girişlerinde tanıştıkları ilk İslam inancı olduğuna dikkat çekti.

Çelik, “Kendi öz kardeşimiz olan Alevi-Bektaşilerin kendilerini üvey kardeş ve ötekileştirilmiş yabancı hissetme duygularından kurtulmaları için ibadet biçim ve mekânları hususundaki istek ve beklentileri karşılanmalıdır” ifadesini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Aleviler ile ilgili karar ve tavsiyelerinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala etkili bir şekilde hayata geçirilmediğini ifade eden Çelik, verdiği önergede 6 soru yöneltti.

Çelik’in önergesi şu şekilde;

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar