İYİ Parti lideri Meral Akşener: "Naylon bağış kurumuna dönüşmüş"

İYİ Parti lideri Meral Akşener: "Naylon bağış kurumuna dönüşmüş"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, "Kızılayımızda yaşanılanlara bakın. Bunların elinde yandaşlara kaynak aktarmak için kullanılan bir naylon bağış kurumuna dönüşmüş" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Akşener son günlerde gündemde olan Kızılay'ı eleştirdi. Akşener, "Kızılayımızda yaşanılanlara bakın. Bunların elinde yandaşlara kaynak aktarmak için kullanılan bir naylon bağış kurumuna dönüşmüş. Biz Kızılay'ı soğuklarda ısıtan battaniye biliriz, aç karnı doyuran ana şefkati biliriz. Biz Kızılay'I kötü gün dostu biliriz" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Maalesef yeni haftaya kahreden haberlerle girdik. Orta Doğu coğrafyasında oynanan çirkin satrancın yeni hamleleri 8 kahramanımızı daha aramızdan kopardı."

"Rusya ile el ele vermiş Suriye ordusu TSK unsurlarına saldırdı. 5 kahraman askerimizi ve 3 sivil memurumuzu şehit verdik ve 9 yaralımız var."

"Türk yurdu dahili ve harici tüm bedhahların gayretlerine rağmen ayakta kalmaya devam edecek."

ERDOĞAN'I BÖYLE ELEŞTİRDİ!

"Şehitlerimiz var, ordumuz teyakkuzda cenazelerimizi kaldıracağız ordumuza moral vereceğiz. Ancak, çok önemli bir nokta var. 2 Şubat'ta Ukrayna'dan bir açıklama yapılıyor. Türkiye Ukrayna'ya 200 milyon liralık yardım yapılacak deniyor. Aynı günün gecesi 3 Şubat'ın gecesi Ukrayna ve Kırım'ın işgalinden sorumlu olan Rusya'nın kontrolündeki Suriye ordusu Türk askerini hedef alıyor. Satrancın tarifi açık. Askeri yardım yapıyor, askeri hedef oluyoruz."

"Rusya pişkinlikle diyor ki; Türkiye bize çalışmalarıyla ilgili bilgi vermedi. Sayın Erdoğan'da ziyaretini iptal etmeyip Ukrayna'ya gidiyor. Gelişmelerden memnun musun sayın Erdoğan? Dış politikada egonla iş götürüp olanlardan memnun musun?

"ALÇAKLARIN BAŞINA YIKIN!"

"Sen Türk devletini yönetiyorsun. Her şeyden önce duyguların yerine milletimizin çıkarlarını öne koymak zorundasın. Sana ve hükümetinin üstüne düşen görev açık ve nettir. Gökkubbeyi mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın!"

"Devlet aklı ile 1 kez olsun iç politika hesapları yapmadan hareket edip Türk devletinin ve Türk milletinin gücünü gösterin. İçeride aslan dışarıda kedi olmaktan artık vazgeçin. Bir an önce gerekeni yapın."

"SURİYELİLER HİÇBİR ŞEY ALMADAN İLAÇLARINI ALIP GİDİYOR"

Kızılayımızda yaşanılanlara bakın. Bunların elinde yandaşlara kaynak aktarmak için kullanılan bir naylon bağış kurumuna dönüşmüş. Biz Kızılay'ı soğuklarda ısıtan battaniye biliriz, aç karnı doyuran ana şefkati biliriz. Biz Kızılay'I kötü gün dostu biliriz. Kızılay'a demişler ki biz Ensar Vakfı'na para vereceğiz. Ama bu parayı önce sana yatıralım sen oraya aktar. Neden? Çünkü Kızılay'a verdikleri paranın tamamını vergiden düşebiliyorlar. 8 milyon dolar... 2017 kuruyla 30 milyon lira. 30 milyon liradan Kızılay 75 bin dolar al gerisini Ensar Vakfı üzerinden bizim çocukların derneğine aktar. Vergiden düşen 30 milyon lira para kimin parası...

İşsizlikten kırılan gençlerin parası, mutfağı tutuşmuş annelerin parası, emeklilere vermedikleri zam orada, çalışanlara vermedikleri zam orada... Tarlasını süremeyen çiftçinin parası orada, hayvancılıkla uğraşan elinde hayvan kalmanların parası orada, Saraya takılan EYT'lilerin hakkı orada. Elin,z, vicdanınıza koyun. Milletin 30 milyon lirasını çoluk çocuğunuzun oyuncağınız derneklerine aktaracaksınız diye Kızılay'a leke düşürmeye ne hakkınız var.

Milletin parası ile zengin olurken millettin gerçeği çok başka. Bu hafta İzmir’deydik. Durum hiç iç açıcı değil. Esnaf para yok diyor, gençler iş yok diyor. Tire'de bir manavla konuştum sebze-meyvede büyük marketlerden yüzde 1, bizden yüzde 8 vergi alınıyor diyor. Balçova'da bir eczacıyla konuştum, katkı payı çok yüksek, iki büklüm gelip alamadan giden emeklilere için parçalanıyor buna karşın Suriyeliler hiçbir şey ödemeden ilaçlarını alıp gidiyor' diyor.

DOĞALGAZ ZAMLARINI BÖYLE ELEŞTİRDİ!

Yandaşın vergi kaçırması için formül üretik Kızılay'ı araç yapanlar İzmirli esnafın önüne duvar örmüşler.  Şu gerçeği artık görelim, Ak Parti 18 yıl ben bu işi çözerim dedi, 18 yıl sonra Türkiye'yi o günlerden daha kötü bir tabloya getirdi. Yasaklarla mücadele dedi, nefes alamıyoruz, İzmir'de Balçova'da gene bir esnaf hanımefendi ile konuştum; oğlu sosyal medyadan eleştiride bulunmuş Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanına hakaretten AK Parti genel başkanını eleştirmiş, tam 2 yıl hapis cezası almış, paraya çevrilmemiş hapiste yatıyor.

Atatürk'ün anasına sövmek serbest, Sayın Erdoğan'ı eleştirmek 2 yıl. Bizlere her türlü iftira atmak serbest, Sayın Erdoğan'a kaşının altında gözün var dediğin zaman yandı bakalım keten helva."

"Bu zamlarla doğal gazı ancak zenginler yakar ama dünyayı da yaksa yaksa garipler yakar."

"İktidarlar babasının parasını değil, milletin parasını harcarlar. O yüzden her kuruşun hesabını vermek zorundadırlar. Devleti yönetenler milyarlarca lira nereye gitti diye sorulduğunda vatandaşımıza atarlanmaz. Oturur kuruşu kuruşuna hesabını verir. Yüzüm ak alnım pak der!"

"Efendiler! Yönettiğiniz yer babanızın çiftliği değil milletin devleti milletin hazinesidir. Bugün vermeseniz bile yarın mecburen hesabını vereceksiniz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar