İYİ Parti lideri Meral Akşener iktidara yüklendi

İYİ Parti lideri Meral Akşener iktidara yüklendi
Sivas'ta esnaf gezilerine devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener'e esnaf dert yandı. İstihdam sağlayıp vergi ödeyerek devlete katkıda bulunduğunu belirten esnaf, "Şu anda Suriyeliler Afganlar kadar değerimiz yok" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Memleket Gezileri’ kapsamında vatandaşın ve esnafın derdini bu kez Sivas’ta dinledi. Akşener, “İnşallah bu tek adam rejiminin demokrasi ile oylarımızla değiştirilmesi için adımların atıldığı zaman olur. Sivas’tan ve Sivaslılardan beklentim bu rejmin değişmesi için adım atmaları. Çünkü bu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi diye kurulan fakat partili cumhurbaşkanlığı sistemi haline dönen bu sistem maalesef Türkiye’yi taşıyamıyor. Yaşadıklarımız Türkiye’yi taşıyamadıklarının göstergesi. Hani Türkiye’yi uçuracaklarını söylemişlerdi fakat öyle olmadı. Tam tersine Türkiye’yi uçuruma doğru götüren bir sistem oldu” dedi.

"HANİ TÜRKİYE'Yİ UÇURACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ..."
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşın ve esnafın nabzını tutmaya devam ediyor. Esnaf ziyaretinde Sivas’ta olmaktan mutlu musunuz sorusuna Akşener şu cevabı verdi: “Sivas Cumhuriyetin temelini atan şehir. Anadolu’nun irfanını ve ferasetini taşıyan bir şehir. Gelirken yolda Sivas İl Başkanımıza buradaki ekonomik durumu sordum, genç işsizliğin had safhada dedi. Bu önemli bir durum. Yatırım yapılması gereken bir şehir. Sizlerle birlikte esnafları geziyoruz. Esnafın isteklerini siz basın mensupları aracılığı ve Meclis aracılığı ile gündeme taşıyacağız. Sivas’ta olmaktan çok memnunum, mutluyum. İnşallah bu tek adam rejiminin demokrasi ile oylarımızla değiştirilmesi için adımların atıldığı zaman olur. Sivas’tan ve Sivaslılardan beklentim bu rejimin değişmesi için adım atmaları. Çünkü bu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi diye kurulan fakat partili cumhurbaşkanlığı sistemi haline dönen bu sistem maalesef Türkiye’yi taşıyamıyor. Yaşadıklarımız Türkiye’yi taşıyamadıklarının göstergesi. Hani Türkiye’yi uçuracaklarını söylemişlerdi fakat öyle olmadı. Tam tersine Türkiye’yi uçuruma doğru götüren bir sistem oldu. Sivaslıların bu konuya gözlerini çevirmelerini ve ferasetli yaklaşmalarını bekliyorum.”

HAMMADDE FİYATLARINDAN DERT YANDI 

Akşener’in ilk durağı Sivas merkez oldu. Kepenk Caddesi esnafı ve vatandaşı ile görüşen Akşener yine bir dokundu bin ah işitti. Müşterinin alım gücünün düştüğünü söyleyen manav esnafı, “Vatandaş önceden bir iki kilo alabiliyordu. Şimdi onu da alamıyor. 10 lira para veriyor 3 domates anca alabiliyor” dedi.  Hammadde fiyatlarının yüksek olduğundan dert yanan pastaneci, “Hammadde çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Her ay fiyat artışı yaşanıyor. Ramazandan önce aldığımız yağın fiyatı şu an iki katına çıktı. Bayramda Avrupa’dan gelen gurbetçiler ekonomiye katkı sağladı fakat kışı nasıl geçireceğiz bilmiyoruz” diye konuştu. Giyim mağazası esnafı ise şunları kaydetti: “Müşteri 2 tane alacaksa bir tane alıyor. Dükkanı krediyle, borçla döndürmeye çalışıyoruz. Dükkanın ayakta kalabilmesi için günlük bin liranın altına düşmememiz lazım. Bazen günlük 300 lira ile günü kapatıyoruz.” 

"BİR LİRAYA MUHTAÇ OLUYORUZ"

Dönerci esnafı ise Afganlar kadar değerlerinin olmadığını belirterek, “Yasaklar sonrası dükkanı açmayı çok düşündük tamamen kendi çabamızla açtık. Pandemiden önce 13 kişi çalışıyordu. Şu an 8 çalışanımız var. Biz paket servis yapabiliyorduk fakat alım gücü düşük olduğu için paket servislerimiz satışlarımız azaldı. Paket servisi yapamadık. Bin 500 lira maaş bağladılar. 5 tane çocuğum var. En büyüğü 18 yaşında. Parlayan bir güneş gibi doğdunuz. Biz devletimize hiçbir zaman yük olmadık. Vergi mükellefiyim. İstihdam sağladık. Şu anda Suriyeliler Afganlar kadar değerimiz yok. Milyonluk insanlar olarak 1 liraya muhtaç oluyoruz. Kasamda 10 lira para var. Sadece bir tane dürüm sattım” dedi.

fghfh.jpeg

yutyutyu.jpeg

tyutyutyuu.jpeg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar