İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale'den asgari ücret iddiası!

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale'den asgari ücret iddiası!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, asgari ücrete yapılan zammın bir seçim yatırımı olduğunu belirtti. 

İYİ Partili isimden "seçim asgari ücret hazırlığı" iddiası!

Asgari ücretin çok kısa sürede eriyeceğini iddia eden İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, “Yüzde 50 oranında bir asgari ücret artışı bir seçim hazırlığı. Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapılan zammın yüzde 20’sini götürdü. Eğer, TÜİK bir perdeleme yapmazsa yakın tarihimizin en yüksek aylık enflasyonu ile karşılaşırız. Yani yüzde 50’lik zam bir seçim yatırımı fakat bunun vatandaşta bir karşılığı olduğunu sanmıyorum” dedi.

"TÜRK LİRASI YÜZDE 70 DEĞER KAYBETTİ"

Asgari ücretteki zammın istihdamı engelleyebileceğini belirten Özlale, yaşanan krizin 1994 ve 2001 krizlerinden daha derin olduğunu ve TL’deki değer kaybının çok fazla olduğunu belirtti. Özlale “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçildiğinden beri Türk lirası yüzde 70 değer kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk lirasına ettiği zulmü kimse etmemiştir. Asgari ücretin 4 bin 253 liraya çıkması çok güzel bir gelişme bunu sorgulamıyoruz. Fakat bir işçinin işverene maliyeti 6 bin liraya dayanmış durumda. Bu da istihdamı olumsuz etkileyecek. Biz en başından beri çalışanımızı enflasyona ezdirmeyelim ve işverenin üzerine ekstradan bir maliyet bindirilmemesi gerektiğini söyledik. İşverene maliyeti düşürerek, vergi yükünü devlet azaltmalı ki istihdam artsın” ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET SEÇİM HAZIRLIĞI"

Asgari ücretin bir seçim hazırlığı olduğunu savunan Özlale, “Yüzde 50 oranında bir asgari ücret artışı tabi ki bir seçim hazırlığı. Merkez Bankasının faiz indirimi yapılan zammın yüzde 20sini götürdü. Eğer TÜİK bir perdeleme yapmazsa yakın tarihimizin en yüksek aylık enflasyonu ile karşılaşırız. Yani yüzde 50lik zam bir seçim yatırımı fakat bunun vatandaşta bir karşılığı olduğunu sanmıyorum. Biliyorsunuz İYİ Parti şuanda il il, ilçe ilçe geziyoruz. Vatandaş; ekonominin, tarımın, sosyal politikanın çok kötü yönetildiğinin farkında. Yapılan asgari ücret zammının çok kısa bir süre içerisinde eriyeceğini görebiliyor” diye konuştu. (Ankara- Halil Yatar)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar