Uğur Poyraz: Yıl sonuna kadar birinci parti olacağız

Uğur Poyraz: Yıl sonuna kadar birinci parti olacağız
2018 seçimlerinin ardından aralıksız olarak oylarını yükselten İYİ Parti'nin alacağı oy oranına ilişkin önemli bir açıklama geldi. Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, dünyaca ünlü Reuters haber ajansına verdiği mülakatta, "Yıl sonuna kadar İYİ Parti olarak hem anketlerde hem kamuoyu vicdanında birinci parti konumuna geleceğimize inanıyorum. Şu anda anketlerde İYİ Parti yüzde 20 düzeyinde bulunuyor'' dedi.

İYİ PARTİ'NİN OYUNU AÇIKLAYIP, YIL SONU YAŞANACAK SÜRPRİZİ İŞARET ETTİ

2023 seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, siyasi partilerden de oy oranlarına ilişkin açıklamalar geliyor. Yapılan tüm anketlerde yakaladığı yükseliş ile dikkat çeken İYİ Parti, normal zamanında yapılacağı takdirde 1 yıldan fazla süre olan seçim öncesinde yüzde 20 barajını da aştı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Reuters''e verdiği röportajda, yaklaşan seçimler öncesinde partisinin performansını değerlendirdi. ''''Türkiye birçok değişim ve etkenin olduğu bir yapıda. Birinci parti olma kararlılığımız ve iddiamız çok net" diyen Poyraz, İYİ Parti''nin kurulduğu günden itibaren yükselişte olduğunun altını çizdi.

Uğur Poyraz''ın açıklamaları şöyle:

Yıl sonuna kadar İYİ Parti olarak hem anketlerde hem kamuoyu vicdanında birinci parti konumuna geleceğimize inanıyorum. Şu anda anketlerde İYİ Parti yüzde 20 düzeyinde bulunuyor. (Yıl sonunda kaç olacağımıza dair) Sayısal bir tespitte bulunmak mümkün değil. Türkiye birçok değişim ve etkenin olduğu bir yapıda. Birinci parti olma kararlılığımız ve iddiamız çok net.

''AZ KALDI'' KAMPANYASI İLE START VERİLDİ

Türkiye''nin böyle bir ihtiyacı vardı. İYİ Parti sosyal demokrat, milliyetçi, liberal fark etmeksizin herkesin merkezde siyaset yapma kararıyla yer aldığı bir parti. Bu çok önemli bir detay. Genel Başkanımız Akşener bu süreçte de 27 yıllık deneyimi ile partiyi yükseliş trendine oturttu. Başlattığımız ''az kaldı'' kampanyası diğer kampanyalardan biraz farklılaşan bir kampanya... Bununla, Genel Başkanımız iktidar yürüyüşümüzün çok daha kararlı şekilde startını verdi.

İYİ PARTİ ERKEN SEÇİME HAZIR

Yapılacak herhangi bir erken seçim için İYİ Parti''nin hazır olduğunu söyleyen Poyraz, ''''İYİ Parti''nin altılı masadaki yeri oy oranlarına göre değil; orası güçlendirilmiş parlamenter sisteminin inşası ve Türkiye''nin buna kavuşması noktasında oluşturulan bir masa. Orada oy sırasına göre, yaş sırasına göre, deneyime göre oturma söz konusu değil" dedi.

''''MİLLET, İKTİDARA GÜVENMİYOR''''

Türkiye''deki mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik olarak durumun sıkıntılı olduğunu vurgulayan Poyraz, "Bu iktidarın milletle empati, anlama ve sorunlara çözüm bulma yeteneği ortadan kalkmış durumda. Bu nefret duygusu daha kısa süreli, başlar ve biter. Güvensizlik duygusu derin ve yaralayıcıdır. Millet şu anda iktidara güvenmiyor" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar