İYİ Parti lideri Meral Akşener: Sosyal devlet hakikaten ölmüş

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Sosyal devlet hakikaten ölmüş
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Anlat İstanbul" projesine katıldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Sosyal devlet hakikaten ölmüş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in partililere "Sahada olun" talimatı sonrasında İstanbul İl Teşkilatı tarafından 12 Şubat''ta İstanbul halkının sorunlarını dinlemek için oluşturdukları "Anlat İstanbul" projesi 25 Haziran''da sona erdi. "Anlat İstanbul" Projesi kapsamında İYİ Parti''den oluşan bin 200 teşkilat mensubu 400 kişilik gruplarla milletvekilleriyle beraber her hafta sonu İstanbul''un üç ilçesinde vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi. 

 25 Haziran''da tamamlanan proje İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''e sunuldu ve Akşener de bugün İstanbul''da projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"ÇOK KOLAYMIŞ GİBİ GÖRÜNEN PEK ÇOK KONU İNANILMAZ DERECEDE ZORDU"

Vatandaşın öncelikli olarak "yoksulluk", "sığınmacı", "uyuşturucu", "eğitim" ve "ulaşım" olarak belirlenen sorunlarının yer aldığı 14 başlıktan oluşan rapor yayınlayan Akşener, projede emeği geçenlere teşekkür ederken yaptığı açıklamada; "Çok kolaymış gibi görünen pek çok konu inanılmaz derecede zordu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak diye konuşuluyorsa bunun sahibi sizlersiniz" dedi. 

"MAKULÜN PEŞİNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti olarak makulün temsilcisi olduklarını ifade eden Akşener; "Makulün peşinde yürümeye devam edeceğiz. İstanbul bu çalışmanın geniş ürünü. Uyuşturucu diye bir meselenin benim gezdiğim yerlerde de İstanbul’da da ne kadar önemli olduğunu gördük. Bana Ahlat’ta, İstanbul’da, Ankara’da da söyledi anneler. Yüz liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir. Her yerde annelerin şikayeti uyuşturucu, demek ki bir yerlerde bozukluk var, bunun düzeltilmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 
Türkiye''de uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına değinen İYİ Parti lideri, "Yüz liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir" diye konuştu.

"TÜRKİYE ASGARİ ÜCRETE MAHKUM DURUMA GELDİ"

 Türkiye''nin asgari ücrete mahkûm duruma geldiğini ifade eden genel başkan, ev kadınlarının perişan halde olduğuna da vurgu yaptı. Ziyaretini gerçekleştirdiği evlerde artık astım ve bodurluk başladığını ifade eden Akşener, çocukların zayıf olduğunu söyledi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Gezi eylemlerindeki ''sürtük'' dediğinde bir şey olmadığını fakat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun Erdoğan''ın danışmanı için ''Hanım kız'' ifadesine kızıldığını da söyledi.  

"BUZDOLAPLARINI GÖRDÜĞÜNÜZDE BAĞIRA BAĞIRA AĞLAYABİLİRSİNİZ"

Kayseri''de bir vatandaşın hayvanlarına yemin pahalı olmasından dolayı oruç tutmayı öğrettiğini söyleyen Akşener; "Ben, bir genç arkadaşımız ve sosyal hizmetler konusunda uzman bir hanım arkadaşımızla ziyaret ediyoruz. Evlere izin alarak giriyoruz. İstanbul’un bazı mahallelerinde tahmin edemeyeceğiniz problemler var. İşte bir beka sorunu da buradadır. İstanbul’un apartmanların altı ayağının izi çıkıyor. Evlerin buzdolaplarını açtığınızda gördüklerinize bağıra bağıra ağlayabilirsiniz. Bol bol makarna pişiyor. Gıdaya ulaşmanın her ay ne kadar aşağı doğru indiğini görüyorsunuz. Sosyal devlet hakikaten ölmüş inanılmaz bir derin yoksulluk var"

"ÜLKEYLE BAĞI ZAYIFLAMIŞ GENÇLER GÖRÜYORUZ"

20 Ocak 2020’de başladığı esnaf ziyaretleri sırasında karşılaştıklarını anlatan Akşener, “92 puan alıp mülakatta elenmiş ama buna karşılık 58-62’lik puanlarla yanındaki arkadaşının tayin edildiği umutsuz-mutsuz bu ülkeyle bağı zayıflamış gençlerle karşılaşıyorsunuz. Diyelim ki o çocuk yok, o dükkanların içinde bağıra bağıra ağlayan annelerle karşılaşıyorsunuz. KPSS diye derin bir problemin var olduğunu, inanılmaz bir kayırmacılığın oradan başladığını görüyorsunuz. Üniversitede okutabilmek için kendinden kızmış aileyi görüyorsunuz. Anadolu’da dişle ilgili inanılmaz bir sorun var bileseniz. Her gülümseyenin ağzında diş yok. Anne veya baba fark etmiyor. Çünkü çok pahalı ve yaptıramamış. Böyle bir sistemde kendinden kızmış, çocuğunu okutmuş. Bitmemiş oraya para harcama işlemi. Bu sefer KPSS’ye çalışmak için çocuk dershaneye gitmiş, özel ders almış, para harcanmış. Ailenin dişini sıkma hali devam etmiş.“ dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar