Meral Akşener'in esnaf ziyareti mitinge dönüştü

Meral Akşener'in esnaf ziyareti mitinge dönüştü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ağalar istediğiniz kadar oculuk-buculuk yapın, biz milletimizin asli unsurunun yanında olacağız. Bu dertleri çözdüler çözdüler, çözemediler az kaldı biz çözeceğiz.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Aksaray’da konuştu.

20 Ocak 2020''den bu yana il il, ilçe ilçe, dükkan dükkan gezdiğini belirten Akşener, "Burada bir amacım var. Çok uzun bir zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı, buna karşılık şuculuk-buculuk üzerinden siyasetçilerin birbirlerine laf çaptırdığı ama sizin derdiniz konuşulmadığı için de her birinizin çırak çıktığı bir sistem var bu ülkede" dedi.

"SİZ OLMAZSANIZ HİÇBİR ŞEY OLMAZ"

Esnaf dükkanları içindeki müşteriler gibi siyasetçiler için de seçmenin velinimet olduğunun mesajını veren Akşener, "Velinimetine ''terörist'' diyebilir mi, diyemez. ''Nankör'' diyebilir mi, diyemez. ''Şükürsüz'' diyebilir mi, diyemez" şeklinde konuştu. İster iktidarda ister muhalefette olsun, siyasetçilerin dertlere bulacakları çözümler üzerinden rekabet etmesi gerektiğini ifade eden Akşener, “Dolayısıyla siz olmazsanız, siyaset olmaz. Siz olmazsanız hiçbir şey olmaz" diyerek alandakilere seslendi.

Akşener şöyle devam etti:

"Esnaf için müşterisi velinimet olduğundan o dükkanlara girdim. İstedim ki o dükkanların içindeki müşteriye saygı görülsün. Hem de o dükkanların içinde, bu gece ne pişireceğini düşünen ev kadının çilesi görülsün. 92 puanla atanamayan gencin ağlaması görülsün. Bağıra bağıra ağlayan annesinin sesi duyulsun. ''Ben 92 puan aldım. Yanımdaki arkadaşımın ayısı-dayısı vardı. 58 puanla atandı'' deyip intiharın eşiğine gelmiş, o gencin acısı görülsün".

SULAMA SIKINTISINA DİKKAT ÇEKTİ

Niğde ve Nevşehir''e yönelik ziyaretlerini de hatırlatarak sulama sıkıntısına değinen Akşener, "İç Anadolu bölgesinde hepinizin derdi suyun kaybolması, elektrik pompası ile su çıkarılması, sulamanın böyle yapılması. 113 bin liralık elektrik faturası gördüm. 60 bin liralık, 52 bin liralık fatura gördüm. Üç ayda 180 bin lira para ödemek zorunda kalan bir çiftçinin elinde ne kadar para kalabilir? Bunun içine bir de mazotu, ilacı, gübreyi koyun. Geriye ne kalır?" diye sordu.

"BUNUN ADI HARAMİ DÜZEYİDİR"

Türkiye''de harami bir düzen olduğunu söyleyen Akşener, "5 maaş alan danışman var mı bu ülkede, var. 10 maaş alan var mı, var. 15 maaş alan var mı, var. Sen susuzluk derdi çekerken 15 maaşı cebine koyan, yan gelip yatan danışmanlar varsa bu ülkede, bunun adı harami düzendir. Dolayısıyla bütün bunları konuşturmamak için oculuk-buculuk üzerinden herkesi birbirine düşürmeye çalışan o dili reddediyorum. Ayaklarınıza dolaştırılmaya çalışılan o yün yumaklarını reddediyorum" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması yönündeki çağrısını hatırlatan Akşener, "Şimdi bu arkadaşlar bunu yaptı, yaptı. Yapmadılar az kaldı biz yapacağız" açıklamasında bulundu.

Akşener, mülakat sistemini de kaldıracaklarını vurguladı.

"BU DÜZENİ HELAL OYLARLA DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Türktelekom ile Ankapark sürecine değinen İYİ Parti lideri şunları söyledi:

"24 milyar lira, sizin cebinizden Telekom''dan alındı, Haririler''in cebine kondu. Yalan mı? Hariri kim, Sayın Erdoğan''ın aile dostu. Sizin cebinizden alındı onun cebine kondu. Reva mı, hak mı, hakikat mi bu? Haram be haram. Şimdi bu 24 milyar lirayı koyun bir kenara. Ankara''da Ankapark diye bir park yapmışlar. Garibim dinozorların yolunmadık tarafı kalmamış, çalınmadık şey kalmamış. Öyle enteresan bir şey ki, 14 milyar lira harcanmış. İkisini toplayın, 38 milyar lira. 38 milyar lira ne olurdu? Kara tren buraya gelirdi. Havalimanının yüzde 70''i bitmişti. KYK borcu olan tüm gençlerin tüm borçları silinirdi. Nisan ayında atamadığınız gübreyi bu devlet verip, bedava bu gübreyi atabilirsiniz. Elektrik paralarında yüzde 50 indirim yapılabilirdi. Mazotta yüzde 50 indirim yapılabilirdi. Çiftçinin, üreticinin girdi maliyetlerinin tümünde yüzde 50 indirim yapılabilirdi. Çiftçinin kendini geçindirebileceği bir gelire sahip olması sağlanabilirdi. Bütün bunlar yerine Hariri ile iki tane müteahhitin cebine 38 milyar koyan bu zihniyet harami bir zihniyettir. Bu düzeni beraber değiştireceğiz. Sizin helal oylarınızla, sandıkta, demokrasiyle değiştireceğiz".

"MUHALEFET AVUKATINIZ OLMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"

Konuşması ardından kendisini dinleyenlere mikrofon uzatan Akşener, “Bu mikrofonu gezdirsem herkesin bir derdi var. Benim yapmaya çalıştığım şey bu, derdin kamuoyuna mal edilmesi. İktidar sorun çözmek, hizmet etmek için sizin tarafınızdan görevlendirilir. Muhalefet de sizin avukatınız olmak üzere sizin tarafınızdan görevlendirilir. Kavga etmenin bir manası yok. Yün yumaklarını bundan sonra kabul etmiyorum muhteremler. Ağalar istediğiniz kadar oculuk-buculuk yapın, biz milletimizin asli unsurunun yanında olacağız. Bu dertleri çözdüler çözdüler, çözemediler az kaldı biz çözeceğiz inşallah“ diye ekledi.


ORTAKÖY VE AĞAÇÖREN İLÇELERİNDE ESNAF ZİYARETLERİ...

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Aksaray''ın Ortaköy ve Ağaçören ilçelerinde esnafın dertlerini dinledi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar