İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ülkenin kriz yaratan başlıklarını sıraladı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ülkenin kriz yaratan başlıklarını sıraladı
Akşener resmi sosyal medya hesabından dört görsel içeren bir paylaşım yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı bu paylaşımlarıyla ev, dolar, göçmen ve kira krizlerini gözler önüne serdi.

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener paylaşımında “Yüksek kira fiyatlarına neden olan bunca sebep varken, başarısız planlamayla vatandaşın aleyhinde karar alan bu yönetimi, milletimiz hak etmiyor. Bu millet, iyi yaşamayı hak ediyor.” İfadelerini kullandı.

Akşener paylaştığı bilgi notlarında “Bu millet, iyi yaşamayı hak ediyor.” cümlesine dikkat çekti.

İşte İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in yaptığı o paylaşımlar:

GÖÇMEN KRİZİ VE KİRA

Başarısız dış politika sonucu savaştan kaçan diğer ülke vatandaşları, hiçbir kontrol, planlama olmadan ülkemize giriş yapıyor ve nüfusu artırıyor. Bu da kira krizini derinleştiriyor. Biz, başkalarına yardım etmeye değil, milletimizin düşünülmemesine karşıyız.

Bu millet, iyi yaşamayı hak ediyor.

1 EVE KAÇ KİRACI SIĞAR?

Plansız şekilde yapılan kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle vatandaş evlerinden çıktı. 10 tane kiralık ev olan mahallede 100 ev yıkıldı. Başlarını sokacak ev arayanlar, talebi; talep de fiyatları artırdı. Arz - talep dengesi yerine, rant gözeten adımların faturasını milletimiz ödüyor. Biz, kentsel dönüşüme değil, rant uğruna yapılan plansızlığa karşıyız. Bu millet, iyi yaşamayı hak ediyor.

KİRANIN DOLARLA İMTİHANI

Adaletsizlik, liyakatsizlik ve inşaat ekonomisine dayalı üretimsizlik nedeniyle $ ve € yükseliyor. Vatandaşın alım gücü düşerken; kira fiyatları ters oranda artıyor. Biz, liyakatsiz yönetimle gelen adaletsizliğe karşıyız. Bu millet, iyi yaşamayı hak ediyor.

VATANDAŞLIK İÇİN YABANCILARA MÜLK SATIŞI

Özellikle Avrupa, İngiltere ve gelişmiş ülkelerde, mülk satışına dair belli kural ve şartlar var. Ancak ülkemizde mülk alımı yapan her yabancı kolaylıkla TC vatandaşı olabiliyor. Biz, yabancı yatırımına değil, her önüne gelenin kolayca konut ve vatandaşlık sahibi olmasına karşıyız.

Bu millet, iyi yaşamayı hak ediyor.

kriz-1.jpg

kriz-2.jpg

kriz-3.jpg

kriz-4.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar