İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan yurt tepkisi: AKP çareyi öğrencileri gözaltına almakta buluyor

İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan yurt tepkisi: AKP çareyi öğrencileri gözaltına almakta buluyor
Üniversite öğrencileri, Eskişehir’deki barınma sorunu ile ilgili açıklamalar yaptı. Temel ihtiyaçlardan biri olan barınma sorunlarının giderilmediğini söyleyen öğrencilere İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan destek geldi.

 

GÜNBOYU MEHMET EKMEN

Eskişehir’de, Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi İhsan Alafkar, üniversite öğrencilerinin barınma sorunları ile ilgili olarak; “Kim ailesinden 2 bin-3 bin lira para alabilecek? Ama iktidar bunları görmüyor. Saraylarda, yükseklerde oturan; aşağının sesini duyamıyor. Aşağıda fakirlik var, öğrenciye zulüm var” dedi.

Osmangazi Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi İhsan Alafkar, ülkenin ekonomisinin ortada olduğunu söyledi. Alafkar, “Bunun üzerine gelen Suriyeliler piyasadaki arz talep dengesini bozdu. Öğrenciler ev tutamaz hale geldi. Ev tutamayan öğrenciler bu sefer yurtlara, apartlara akın edince bu sefer orada da bir arz talep dengesizliği oldu” dedi.

İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI: İŞTE BU İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ

Koronavirüs yüzünden yaklaşık 1,5 yıldır ailelerinin yanında kalan binlerce öğrencinin Eskişehir’e gelmeye başladığını anlatan İYİ Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Av. Levent Bayraktar, “Şehrimize gelen öğrenciler, tüm Türkiye’de olduğu gibi barınma ihtiyacını karşılamada ciddi problemler yaşıyor” dedi.

3 üniversite ve yaklaşık 70 bin öğrencinin olduğu Eskişehir’i bir öğrenci kenti yapan özelliğinin ucuzluk olduğunu ifade eden Bayraktar, “Ancak maalesef yeni Türkiye’de insanın en temel ihtiyaçları olan barınma, yeme, içme ve eğitim gibi ihtiyaçlarını gidermesi insanın akıl sağlığını zorlayacak seviyede pahalı ve gün geçtikçe pahalanmaya devam ediyor” diye konuştu. 

Hem nitelik hem de nicelik bakımından yetersiz devlet yurtları nedeniyle öğrencilerin “barınamadığı”na dikkat çeken Bayraktar, kira ve yurt fiyatlarının yüzde 40 oranında artmasının öğrencilerin belini büktüğünü söyledi. 

Alacakları eğitimle birlikte ülkemize hizmet edecek gençlerin mülteciler kadar itibar görmediğini öne süren Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz gün New York’ta açılışı yapılan 171 katlı gökdelenimizin maliyeti bugünkü kur ile yaklaşık 2,5 milyar liradır. Sadece bu harcama bile pek çok üniversite öğrencisinin barınma sorununu çözebilecek bir miktardır. 

Ekonomik anlamda verdiği sözlerin altında kalan AK Parti hükümeti çareyi üniversite öğrencilerini gözaltına almakta buluyor. Son olarak istirham ediyoruz: Sizin anladığınız manada itibardan tasarruf olur, bizlere göre itibar; bugün bir Türk gencinin Avrupa’daki yaşıtlarından daha iyi şartlarda ve maliyetlerde eğitim görmesidir. İşte bu itibardan tasarruf olmaz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar