İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan Atatürk Havalimanı'ndaki yıkıma protesto

İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan Atatürk Havalimanı'ndaki yıkıma protesto
Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasına tepki gösteren İYİ Parti Gençlik Kolları dün 21.30'da, Atatürk Havalimanı önünde basın açıklaması yaptı.

''YARINLARIMIZA İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR''

İYİ Parti Gençlik Kolları''nın açıklamasında, "Bu yıkım girişimi AKP iktidarının, cumhuriyet miraslarımıza olan ihanetlerinden yalnızca biri. Bu yıkım, bir metro durağını dahi doğru noktaya denk getiremeyen AKP iktidarının son çırpınışlarıdır. Bu yıkım, Atatürk’ün adından dahi ürken iktidarın son kıvranışlarıdır" ifadelerine yer verildi.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk Havalimanı’nda yapılacak millet bahçesinin, ilk fidanlarıyla buluşmak için gün saydığını belirtti. Pistinin bir bölümü sökülerek hastane yapılan, kalanı da sökülmek istenen ve yerine Millet Bahçesi yapılacağı duyurulan Atatürk Havalimanı hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’tan dikkat çeken bir iddia geldi.
 
İstanbul Havalimanı işletmesinin Abu Dabi Havalimanı''nın işletmecisi AUH firmasına satılması için görüşmelerin sürdüğünü iddia etti.
 
Kıdık, "Abu Dabili firma, İstanbul''un Avrupa yakasında başka bir havalimanı istemiyor. Bu nedenle İstanbul Havalimanı’nı satabilmek için Atatürk Havalimanı’nı feda ediyorlar, garanti veriyorlar. Şimdi burayı alacak olan, Türk Hava Yolları''nın (THY) üzerine de çökecek mutlaka” dedi.
 
İYİ PARTİ''DEN PROTESTO
 
İYİ Parti Gençlik Kolları yaptığı açıklamada: "Bu yıkım, Atatürk’ün adından dahi ürken iktidarın son kıvranışlarıdır" diyen gençlik örgütü, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti gençleri ve İyi Parti olarak bu yıkımın en acil şekilde durdurulmasını istiyoruz" dedi.
 
İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü ve Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun Ertürkmen ile İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtsever ve beraberindeki gençlik teşkilatı mensupları, yıkımı başlanan Atatürk Havalimanı önünde basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Gençlik Kolları Atatürk Havalimanı''na giderek şu açıklamayı yaptı:

“Bugün, AK Parti iktidarının bir klasiği haline gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti mal varlıkları ve değerlerini ortadan kaldırma girişimlerinden biriyle daha karşı karşıyayız.” diyen Ertürkmen, “7 Nisan 2019’da sivil uçuşlara kapatılan ve o güne dek ülkemizin en işlek havalimanı olmuş Atatürk Havalimanı, bugün “millet bahçesi” olmak için yıkılıyor. Bu yıkım girişimi AK Parti iktidarının, altını çizerek söylüyorum cumhuriyet miraslarımıza olan ihanetlerinden yalnızca biri. İstanbul gibi hem dünya için hem de Türkiye’miz için çok önemli şehirlerden birinin tam göbeğinde, tüm ulaşım kolaylıklarıyla Doğu ile Batı arasında bir merkez görevi üstlenen ve tüm dünyanın gerçek anlamda kıskandığı havalimanımızın önce atıl duruma getirilişi, şimdi de göz göre göre heba edilmesi kabul edebileceğimiz bir şey değildir.” ifadesini kullandı.

“DÜŞMANLIKLARINA AŞİNAYIZ”

AK Parti iktidarının cumhuriyet miraslarına olan düşmanlıklarına çoktandır aşina olduklarını belirten Ertürkmen, “AK Parti iktidarı ülkemizin güvencesi olan ve işleyen tüm kurumlarını birer birer gözden çıkarmış; şeker fabrikalarımızı, limanlarımızı, kağıt fabrikalarımızı, maden fabrikalarımızı, bankalarımızı hiç pahasına satmıştır. Türk Telekom’u dostu Hariri’ye 26 milyar liraya peşkeş çekmişlerdir. Devletin parça parça satılmasına göz yuman sayın Erdoğan, bugün de bu yıkımın sahibi olmakla övünürken “Zafer Anıtı” olarak nitelendirdiği İstanbul Havalimanı yerine, tüm uçuşlarında varış noktasını Atatürk Havalimanı olarak seçmiştir. Bu da manidardır” şeklinde konuştu.

“DOĞAYA DÜŞMAN OLDUKLARININ SEMBOLÜ”

İstanbul Havalimanı için “AK Parti iktidarının Cumhuriyet miraslarına olduğu gibi doğaya da düşman olduğunun çok açık bir sembolüdür” değerlendirmesinde bulunan Ertürkmen, “Çok daha ucuz bir maliyetle Atatürk Havalimanı‘nın yolcu kapasitesi genişletilebilecekken, iki havalimanı yapılabilecekken; mevcut ormanların üzerine, göçmen kuşların rotasına, doğayı katledecek biçimde İstanbul Havalimanı inşa edilmiştir. Karşılığı olmayan geçiş garantileriyle bir kez bile bu havalimanına yolu düşmemiş vatandaşlarımızın da cüzdanlarına göz dikilmiştir.” diye konuştu.

“SON ÇIRPINIŞLARI”

Atatürk Havalimanı metro hattının İstanbul’un en işlek ulaşım hatlarından biri olduğuna ancak AK Parti iktidarının İstanbul Havalimanı’na gidecek doğru metroyu yapamadığına dikkat çeken

Ertürkmen, “Bu yıkım, bir metro durağını dahi doğru noktaya denk getiremeyen AK Parti iktidarının son çırpınışlarıdır. Bu yıkım, Atatürk’ün adından dahi ürken iktidarın son kıvranışlarıdır.” değerlendirmesini yaptı.

Ertürkmen şöyle devam etti:

Biz bugün, Türk gençliği olarak, vatanımızı arsa arsa parsel parsel satmış bu iktidardan hesap soruyoruz. Atatürk Havalimanı’nı neden yıkıyorsunuz? Atatürk’ün mirasından, değerlerinden, adından da mı korkuyorsunuz? Atatürk Havalimanı’nın tarihi, dünya standartlarında adından söz ettiren bir havalimanı olmasından mı rahatsız oldunuz? Ülkemizin prestijli ve işleyen kurumlarına olan düşmanlığınız sebebiyle mi bu havalimanını yıkıyorsunuz? Bu düşmanlığınız ne zaman bitecek? Bu milletin sahip olduklarını dostlarınıza hiç pahasına peşkeş çekmekten, değerlerini yıkmaktan yorulmadınız mı? Sattıklarınızın parası yetmediği için ayağına gittiğiniz dünün düşmanları, malum ülkeler gezilerinizden hemen sonra bu yıkımın başlamasını manidar karşılıyor ve gerekçesini merak ediyoruz. İktidar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Türk gençliğine bu soruların cevabını vermekle yükümlüdür.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti gençleri ve İYİ Parti olarak bu yıkımın en acil şekilde durdurulmasını istiyoruz. Atatürk’ün ve cumhuriyetimizin miraslarının tek adam rejiminde, bu ucube sistemde sorgusuz sualsiz ortadan kaldırılmasının her zaman olduğu gibi bugün de tam karşısındayız.

“YARINLARIMIZA İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Ertürkmen’ın açıklamaları ardından konuşan Yurtseven ise şunları söyledi:

“Mevcut iktidar ucube sistemin verdiği güçle de hiçbir engel tanımaksızın önüne ne gelirse yıkmaya, satmaya ve talan etmeye devam ediyor. Önce burada toplanan gençlerin ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir gencin dününü, bugününü sattılar. Şimdi de yarınlarımıza ipotek koymaya çalışıyorlar. Biz bu talana dur demeye geldik. Mevcut ucube sistemin verdiği güçle ve bu gücün verdiği sarhoşlukla maalesef iktidar dilediğini dilediği şekilde yapabileceğini zannediyor. Zannediyor ki, bu ülke kimsesiz ve bu ülkenin gençleri yok, bu ülkeyi seven insanlar yok. Ama yanılıyorlar. Bugün bu saatte, bu yıkıma ‘dur’ demek için burada toplandık.

 Biz İYİ Parti olarak her daim söylediğimiz üzere; projeye değil ranta karşıyız. Dolayısıyla bu yıkımı neden yapıyorlar. Bir görselle millet bahçesi yapacağını söyleyerek aslında burayı hangi yandaşa peşkeş çektiler bunları herkese açıklamak zorundalar. Yıllar önce bir seçimle iktidara gelen mevcut iktidar şu anda toplum vicdanında meşruiyetini yitirmiş durumda. Dolayısıyla yaptığı her işin de iktidardan gittikten sonra meşruluğu sorgulanacak.

Şunu tekrar hatırlatmak istiyoruz; burada hangi yandaş hangi ihale ile cebini doldurmayı, kendi çocuklarının geleceğini ülkenin gençlerinin geleceğini çalarak garanti altına almayı hedefliyorsa, biz bu iktidar gittikten sonra bu yapılan sözleşmelerin bu yapılan ihalelerin hepsini tekrardan gözden geçireceğiz. Dolayısıyla kimse ‘Ben bugün ihaleyi imzalarım. Cebimi doldururum ve gönül rahatlığı ile de harcarım’ rahatlığı ile hareket etmesin. Maalesef yanılıyorlar ve biz her daim bu yolsuzlukların bu hukuksuzlukların karşısında duracağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar