İYİ Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı'ndan önemli basın toplantısı

İYİ Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı'ndan önemli basın toplantısı
İYİ Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı ve Kadın Politikalarının ortaklaşa hazırlamış olduğu ve Malatya basınında yer alan 'Bayanlar ile Tanışma ve İlçe Teşkilatlarının hazırladığı Battalgazi İlçesinin demografik yapısı ve Kadın Politikalarının Çalışmaları' hakkındaki sunumu, düzenlenen basın toplantısı ile dile getirildi.

Düzenlenen basın toplantısında günün anlam ve önemini anlatan Battalgazi ilçe Başkanı Nurettin Bükte;

"Değerli Basın Mensupları ve Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Hoş geldiniz...

Binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında Kadın Bilgeliğin Üretkenliğin çalışkanlığın bereketin sevginin ve barışın simgesi olarak anılmıştır.

Bu anlayış günümüze kadar yaşatılmış olsa da zamanla bazı bağnaz kesimlerin kadına yalnızca çocuk doğurup ailesine hizmet etmekle yükümlü bir varlık olarak nitelemesi ile büyük bir kadın nüfusu eve hapsolmuş erkeklerin izin verdiği ölçüde yaşamın içinde yer alabilmiştir.

Kadın olarak yaptığınız mesleğin zorluklarına rağmen tarafsız özveriyle çalışan sizleri tebrik ederim 21 Ekim Dünya gazeteciler gününüzü kutlar başarılar dilerim" dedi.

malatya-1.jpg

Daha sonra söz alan Battalgazi kadın politikaları ilçe başkanı Eda İzci;
 
"Değerli basın mensupları Sayın ilçe başkanım kıymetli arkadaşlarım Öncelikle bizleri kırmayıp davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.

Toplanma amacımızı dile getirmeden önce neden sadece bayanlar olarak toplanmak isteme sebebini açıklamak isterim, cinsiyet rolleri kadının işgücüne katılımını kadınlık rollerini belirleyici olarak görüyor. meslek seçiminde öğretmenlik hemşirelik bankacılık gibi meslekler kadına uygun olan meslek olarak teşvik edilmektedir. Polis pilot siyasetçi ve gazetecilik gibi mesleklerin bayanlara uygun olmadığı toplumumuz tarafından düşünülen mesleklerdir.
 
İşte bu iki zor mesleği yapan taraflar olarak bir araya gelmemizin güzel olacağını düşündüm. İYİ Parti Battalgazi ilçesi ve kadın politikaları olarak sizlerle tanışmak ve ilçe teşkilatımızın çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirmek istedik dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar