iYi Parti Battalgazi İlçe Başkanı Nurettin Bükte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

iYi Parti Battalgazi İlçe Başkanı Nurettin Bükte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama  mesajı yayınladı.
Başkan Bükte, mesajın da şu görüşlere yer verdi: ”Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması sebebiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

GÜNBOYU VAHAP KISTIRAK

Değerli Öğretmenler, Mutlu, huzurlu, modern ve güçlü bir ülke olmanın yolu tabii ki eğitimden geçmektedir. Eğitim, kalkınma ve gelişmenin de ana unsurudur. Küreselleşen dünyada, ülkenin geleceği, yeni nesillerin nitelikli bir eğitim alarak yetiştirilmelerine bağlıdır. 

Özellikle Türkiye gibi büyük genç nüfusa sahip olan bir ülkede eğitim, üzerinde durmamız ve öncelik vermemiz gereken bir alandır. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır.”

Çocuk ve gençlerimizi; karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine bağlı, vatansever, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, olarak yetiştirilmeleri gerektiğini  vurgulayan Başkan Bükte, ”Hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, sorgulayan, özgür bireyler olarak yetiştirenler sizlersiniz. Yeni nesillere, geleceğimize şekil verenler sizlersiniz. Onun için Büyük Önder Atatürk, "Öğretmenler, yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır." demiştir.    Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar