İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu: Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar?

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu:  Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar?
İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında İscehisar’da yaşanan ve beş çocuğun öldüğü servis kazası üzerinden taşımalı eğitimi eleştirdi.

GÜNBOYU NAZİFE LAFÇI

Mısırlıoğlu” servis şoförünün sorunlu olduğunu dile getirerek  “Çocukları pazara hayvan götürür gibi taşıyorlar” dedi. 'Dünya kız çocukları günü’n de “4 kız çocuğumuzu koruyamadık bu ayıp bize yeter” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
Başkan Mısırlıoğlu dün ilimizde meydana gelen kaza nedeniyle üzüntülerini belirterek kaza ile ilgili şunları söyledi.” Dün kapatılmış okulun bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Çocuklarımız daha uyku bebeği. Taşımalı sistemle sabahın köründe bu çocukları annelerinden alıp okusunlar diye ne olduğu belirsiz araçlarla okula götürüyorsunuz. “Dünya kız çocukları günü”nde “ 4 kız çocuğumuzu koruyamadık, bu ayıp bize yeter. 

Muhtar “Köyde 67 öğrenci var, okul var. 4 sınıf açsanız sınıf başına 16 örenci düşer ve eğitim imkânına kavuşurlar. Hayırsever tarafından yapılmış okulumuz var ama eğitime kapalı” dedi. 

afyon-2.jpgafyon-1.jpg

Pazara hayvan götürür gibi çocuklarımız taşınıyor. Servis şoförünün sorunlu olduğu söyleniyor. Pazara yetişmek için acele etmiş. Afyon’un tamamında bu sorunlar yaşanıyor. Sayın Valim; Milli eğitimin hiç yerde denetimi ve takip sistemi yok, bu durum özellikle kırsalda böyle. 

Böylesine bir Milli Eğitim Müdürü ve ekibi bunların hiç birini takip etmiyor. Bu Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar. Çocuklarımız kırsalda kaderleriyle baş başa. Dünkü annelerin feryadı yüreğimi sızlattı.” Bu saatten sonra Devletten hiçbir şey istemiyoruz. Biz istedik çocuklarımızın cenazesini verdiler. Bu saatten sonra devletimiz burayı cennete çevirse istemiyoruz” dediler.

"VATANDAŞLARDAN TEPKİ GELİNCE..."

Başkan Mısırlıoğlu : “Afyonkarahisar merkezinde büyük bir hobi bahçesi sorunu çıktı. Önceki Belediye Başkanımızın döneminde yapılan yaklaşık 400 adet hobi bahçesinin  sözleşme yenilenmesi; sorunu emeklilerin dışlanmasına neden oldu. Şimdiki başkan Mehmet Zeybek 229 adet yeni yaptırdığı hobi bahçelerini Mayıs 2021'de, 100 lira aylık kira bedeli 1500 lira da sözleşme ücreti ile kiraya verdi.

Daha önce yapılmış ve sözleşme süreleri önümüzdeki farklı süreçlerde sonlanacak bahçeler için ise, 100 lira aylık kira 1500 lira sözleşme ücreti ve her nedense  hangi  nedenle olduğunu anlayamadığımız şekilde, altı bin lira baraka maliyeti bedeli ödenmesi halinde sözleşmelerin yenileneceğine dair belediye meclisinde karar aldı.

afyon-3.jpgafyon-4.jpg

Vatandaştan gelen tepki ile baraka maliyet bedelini Dört bin beş yüz liraya indireceğini basın yoluyla duyurmaya çalıştı. 

Belediye Başkanı'nın seçim öncesindeki teleferik, raylı sistem, otopark vaatleri için bir kazma dahi vurulmamışken neden ilk sırayı hobi bahçeleri aldı. Sayın Başkan, seçim öncesi dönemde bir kez olsun hobi bahçeleri ile ilgili maliyet bedeli ve yeniden kura tahsisi yapılacak diye bir sözü yokken, ne oldu da bu konu ilk sıraya yerleşti de 3 yıldır ha bugün ha yarın, ne olacak bu durum diye, niye emekliler huzursuz edildi.

Emeklilerimiz pandemi döneminde burada hayata tutunmaya çalıştı. Yapılan hobi bahçelerini o günde takdir etmiştik bu günde taktir ediyoruz. Şimdi yeter artık buradan gidin der gibi anlayışı kabul etmiyoruz. Emeklilerimizi huzursuz etmenin manası yok. 

"EMEKLİLERİN SESİNE KULAK VERİN"

Devlet emeklisinden para istemez para verir, destek olur. Filler tepişir çimler ezilir Sayın Zeybek. Önceki dönem Belediye başkanı ile aranızda sorun vardır, bu kimseyi bağlamaz. Siz aranızda olan siyasi çekişmeyi emeklilerimizden çıkaramazsınız. Emeklilerin sesine kulak verin. Her biri hobi bahçelerine binlerce liralık yatırım yaptı, yazık günah değil mi. Zaten 1500- 2000 oy farkı ile Belediye Başkanı seçilmiştiniz. O gün bu gün bunları yapacağınızı söyleseniz seçilemezdiniz” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “ Bir baktık Afyon sokakları yamalı bohça gibi her yer kazılmakta.

Öğrendik ki  Süper Online diye bir şirket sokaklarda kazı yapmakta. Devlet tarafından Türkiye’nin her yerinde kazı yapma ve internet alt yapısını oluşturma yetkisi Türk Telekom Firmasına verilmiş. Bir başka firma internet  hizmeti verecekse bu alt yapıyı kullanmak zorunda. Ama bu arkadaşların arkasında kim varsa, Ulaştırma Bakanlığı'nın izni olmadığı halde Afyon’un her yerine hat döşüyor. 

afyon-6.jpgafyon-7.jpg

"İYİ PARTİ OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Sen bu izni nasıl verirsin ve neyin karşılığında verdin Sayın Başkan açıkla. Bu firma kazı yaparken Türk Telekom hatlarını koparmış, zarar vermiş. Günlerdir internet hizmeti alamayan bölgeler var. Telekom bilgi vermiyor ama biz bilgilere ulaştık. İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacağız. Bu gidişe bir dur deyin. Memleketi yolgeçen hanına çevirdiniz. Siz teleferik yapacaksınız bedelini bu halk mı ödeyecek. Biz hizmete değil ranta karşıyız. Nerede bir rant varsa karşısında duracağız” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu “Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Cenk Çöl’ün eşi Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Hicret Tevhide Çöl hocamız, elim bir trafik kazası sonucu vefat haberi bizleri derinden üzdü. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine AKÜ camiasına ve sevenlerine başsağlığı dilerim” dedi.

“22 Ekim Cuma günü Afyonkarahisar’da 4. Yaş günümüzü şölen havasında kutlayacağız. Genel Merkezimizden sonra 4. Yaşımızı kutlayan ilk il Afyonkarahisar İl Başkanlığı olacaktır. Programa Genel Başkan Yardımcılarımız katılacaktır.

Genel Başkanımızın programı netleşmedi. Program takvimi uygun olduğu takdirde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de katılacaktır. Bizim alternatifimiz yok diyenler o gün kimin alternatif olduğunu görecekler” diye ifade etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar