İYİ Parti Afyonkarahisar Haftalık Basın Toplantısı

İYİ Parti Afyonkarahisar Haftalık Basın Toplantısı
İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNBOYU NAZİFE LAFCI

Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısına “Irak'ın kuzeyinde şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiğimiz Yunus Emre Yalman'a yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına, sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Ayrıca Türk Milliyetçiliği ülküsünün büyük mürşidi düşünce bilim ve sanat adamı Türk sosyolojisinin kurucusu büyük Türk ocaklı Ziya Gökalp hakka yürüyüşünün 97. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek başladı.

Geçtiğimiz Cuma günü İl başkalığımızın düzenlemiş olduğu 550 yeni üye katılım ve buna bağlı olarak önemli iki sanatçımızın katıldığı konser programımız vardı. 4. Yaş günü programımızı halkımızla birlikte büyük bir coşku ile kutladık. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen önemli organizasyonlardan bir tanesine imza attık. Her gün partimize 40-50 yeni üyenin katılımı ve onların bizi teşvik etmesi sonucu il yönetim kurulumuzun kararı ile bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu programın gerçekleşmesi için destek olan partililerime, tüm ilçe başkanlarıma, programa katılan konuklarımıza, emeği geçen herkese ve Afyonkarahisar halkına şükranlarımı sunarım” dedi.

500 yeni üye katılım programı sonrası İYİ Parti Genel Merkezi ve İstanbul İl Başkanlığının organizesi ile İstanbul Haliç Kongre merkezinde gerçekleşen İYİ Partinin 4. Yılı kutlama programına katıldığını ifade eden Başkan Mısırlıoğlu “İYİ Parti'nin 4. kuruluş yıl dönümü, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Haliç kongre merkezi'nde düzenlenen özel program ile kutlandı.

iyi-parti-1.jpg

81 il teşkilatından binlerce kişinin hazır bulunduğu programda, haliç kongre merkezi yetersiz kaldı. Genel başkanımızın manifestosu iktidara hazır olduğumuzu göstermiştir. Türkiye’nin dört bir yanından haliç'e deyim yerindeyse akın vardı. Soğuk hava ve yağmura rağmen insanlarımız saatlerce Genel Başkanımızı bekledi. Bir sevgi seli alanlara hakimdi. Türk Milletinin umudu İYİ Parti olmuştur. Allah’ım nice kırk yılları birlikte kutlamayı nasip etsin” dedi.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunlara bir parantez açan Başkan Mısırlıoğlu “Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği söz. “Bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısında dahi araba var, 2. Ele araba yetişmiyor zaten” demiş. Bu sözleri duyunca hayretler içinde kaldım. Kapıcıda bile araba var. Bakar mısınız bu söze. Kapıcı insan değil mi?

Onun sizden bizden ne farkı var. Çağdaş medeniyetler seviyesine getirdiğinizi iddia ettiğiniz bu ülkede sadece sizin ekâbir takımınızın mı hakkı var. Benim kapıcı kardeşim alın teri ile zar zor 1970- 1975 model bir araç almış ailesi ile kullanmak için. Bu vatandaşımızın araç almak hakkı değil mi. Yaptığınız akaryakıt zammı ile zaten halkımızı kapısının önünde duran araçlara binemez hale getirdiniz. Bugün 44 kuruş zamlanan benzine, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 28 kuruş daha zam kararı alındı. Her gün zam zam. 

iyi-parti-2.jpg

Ülkemizdeki durumu Avrupa ile karşılaştırmayın. Avrupa’da fiyat artışı yok, fiyatlar sabit. Tedarik zincirindeki durum nedeniyle sorun yaşıyorlar. Bunu bahane olarak sunmayın. Vatandaşımız banka kredisi ile aldığı sıfır aracını 2. El piyasasında satarak ikinci el araba almaya çalışıyor.

Sayın Cumhurbaşkanım 2. El piyasası canlılığı; vatandaşımız çıkmazda olduğu için çırpınmasının sonucundadır. İnsanlarımız araçlarını satarak borç batağından çıkmaya, geçimini sağlamaya çalışıyor. İnsanlarımız bir ay içinde % 15 fakirleşti. İnsanlarımız ile dalga geçiyorsunuz. 

128 Milyar doları buhar ettiniz. Türkiye’yi tefeciler yönetir hale getirdiniz. Türk Lirası erirken Bulgaristan'dan Edirne'ye akın akın alışveriş yapmaya gelmeye başladılar. Dolar'ın tarihi rekorlar kırdığı son günlerde Bulgar Levası da neredeyse sekiz liraya yaklaştı.

Durumu fırsat bilen Bulgar halkı da daha değerli olan paraları ile Edirne'de alışverişe geldiler. 2015 yılında bir Bulgar Levası 0.78 kuruş idi. Düşünün paramızın geldiği noktayı. İnsanımız önünü göremez halde. İnsanımız Marketten bu hafta aldığı ayçiçeği yağını bir hafta sonra aynı fiyata alamıyor. Biz felaket tellallığı yapmıyoruz. İnsanlarımızın durumundan kahroluyoruz” dedi.

Sığınmacılar konusuna değinen Başkan Mısırlıoğlu “Türkiye’deki yabancı kişi sayısı Eylül 2021 itibariyle 5.4 milyon oldu. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin sayısı 3 milyon 710 bin, ikamet izniyle bulunanların sayısı 1 milyon 220 bin kişi olurken, uluslararası koruma başvuru sahibi kişilerin sayısı ise 350 bin oldu. Beni gencim işsiz, vatandaşımız geçinemiyor. Siz kaynaklarımızı sığınmacılara harcıyorsunuz. Sığınmacılar ne olacak. Bu konuda bir politikanız neden yok “ diye ifade etti.
Başkan Mısırlıoğlu “ Kaderi ile baş başa bırakılmış bir millet var. 

Erken yada zamanında bu iktidardan kurtulmamız lazım. Kimse alternatifsiz değildir. Bu iktidardan önce 80 yıl bu ülke yönetildi, bunlar mı yönetti. Bu ülkenin her şeyi vardı. Bu ülke kendi kendine yetebilen bir ülkeydi. Kimse paramızın değeri ile çocuk oyuncağı ile oynamıyordu. İYİ Parti, İnsanlarımızı alın teri ile geçinebilir, yarınlarına güvenle bakabilir hale getirecektir” diye ifade etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar