İtalyan DJ'in tarihi Göbeklitepe'deki performansı olay oldu

İtalyan DJ'in tarihi Göbeklitepe'deki performansı olay oldu
Şanlıurfa’da 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe’de, İtalyan DJ Deborah De Luca'nın performans gösterisi düzenlemesi tepkiye yol açtı.

Göbeklitepe ören yerinin eski kazı başkanı Alman Arkeolog Klaus Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal Schmidt, “İçim sızlıyor, nefesim daralıyor. Göbeklitepe’yi koruyarak, on binlerce yıla saygıyla ziyaretçiye açmak bu mu?” dedi.

'SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN TEPKİ'

İtalyan DJ Deborah De Luca, Göbeklitepe’de performans gösterisi yaptı. Deborah De Luca’nın tarihin sıfır noktası olarak da adlandırılan Göbeklitepe’de sahne aldığı anlar, YouTube kanalında da canlı yayınlandı. Tarihin sıfır noktasında lazer ışıkları gösterisinde çaldığı müzik eşliğinde dans eden Deborah De Luca'nın bu performansına sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. 

"ZİYARETE AÇMAK BU MU?"

Göbeklitepe ören yerinin eski kazı başkanı, 7 yıl önce yaşamını yitiren Alman Arkeolog Klaus Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal Schmidt de Göbeklitepe’de düzenlenen programa tepki gösterdi. Schmidt sosyal medya hesabından, “İçim sızlıyor, nefesim daralıyor. Göbeklitepe’yi koruyarak, on binlerce yıla saygıyla ziyaretçiye açmak bu mu? Çok üzgünüm, kelimeleri bulamıyorum artık anlatmak için” paylaşımında bulundu.

İşte o görüntüler: 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar