İsveç'te tedavisi yapılmayan Türk vatandaş Ankara'ya getirildi

İsveç'te tedavisi yapılmayan Türk vatandaş Ankara'ya getirildi
İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıkan ancak tedavi edilmeyerek evine gönderilen Emrullah Gülüşken için Türkiye'den giden ambulans uçak Ankara'ya indi.

İsveç'in Malmö kentinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Esma, Samira ve Mahmut'la Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye gönderildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yolladığı ambulans uçağa Emrullah Gülüşken ile birlikte ailesi de bindirildi. Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak saat 13.40 civarında Ankara'ya iniş yaptı.

İsveç'in Malmö kentinde doktora giden Emrullah Gülüşken'in Covid-19 testi pozitif olmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilmişti.

"BİRAZDAN ANKARA'DA OLACAK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Emrullah Gülüşken'in Türkiye'ye doğru yola çıkmasının ardından paylaştığı mesajda ise, "Bir kız evlat, Covid-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" ifadelerini kullandı.

Gülüşken'in kızları İsveçli yetkililerden destek alamayınca seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurmuştu.

Gülüşken ailesinin yardım çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt vermiş ve Emrullah Gülüşken'in Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatı vermişti.

dsgfsf.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar