İşten atmak 'yasak' ama 130 işçiyi bakın nasıl kovdular!

İşten atmak 'yasak' ama 130 işçiyi bakın nasıl kovdular!
Yıldızlar Holdinge bağlı Elazığ'da bulunan bakır işletmesinde çalışan ve uzun süredir maaşlarının ödenmemesi nedeniyle eylem yapan 130 işçi, işten atmanın 'yasak' olduğu günlerde işten atıldı.

Elazığ'da Yıldızlar Holdinge bağlı bakır işletmesinde çalışan 130 işçi işten atıldı. İşçiler, 1 yıla yakın süredir maaş alamadıkları için yakın zamanda eylem yapmış ve haklarını istemişti.

Elazığ'ın Maden ilçesinde kurulu ve Yıldızlar Holdinge bağlı olan bakır işletmesinin patronu, 20'si güvenlik personeli olmak üzere toplamda 130 işçiyi işten attı. İşçiler, 11 aydır maaşlarını alamadıkları için yakın zamanda eylem yapmış ve haklarını talep etmişti. Bu gece SGK tarafından kendilerine gönderilen mesajla işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler, "Maaş alacaklarımızı verdiler ama tazminatlarımıza el koydular. Şirketin arkasında hangi güçler varsa artık baş edemiyoruz ama işe geri dönmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

"ARKASINDA HANGİ GÜÇLER VARSA ARTIK"

İşçilerden Gökhan Biltekin, içeride kalan 11 aylık maaşlarını alabilmek için önceki gün boyunca fabrika önünde beklediklerini belirtti. Evrensel'in haberine göre Biltekin, "Bize haksızlık yapıldı. Şirketin arkasında hangi güçler varsa artık baş edemiyoruz. Mahkemeye versek olmuyor, ne yapsak olmuyor. Dün anlaşmaya çalıştık, sabah 08.00'den akşam 19.00'a kadar sürdü ama bir sonuç çıkmadı. Evlerimize gittik ve bize mesajla işimize son verildiği bilgisi geldi. Şu an işyerinin nizamiye kapısındayız, çevik kuvvet bizi içeri almıyor ama biz de işe geri dönmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Şu an Tepe Güvenlik şirketi içerde işe başladı" ifadelerini kullandı.

"TAZMİNATLARIMIZI ALAMADIK"

İşten atılan işçilerden Fazlı Biltekin ise "İçerde birikmiş 11 aylık maaşlarımızı verip işimize son verdiler, tazminatlarımızı alamadık. Biz güya saygısızlık yapıp omuz atmışız, tehdit etmişiz. Hepsi yalan! Bir tek tutanak dahi yok ellerinde" dedi.

icerik.jpg

"SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILDIK"

İşçiler, koronavirüs salgını süresince patronun kısa çalışma ödeneğinden faydalanmasına rağmen kendilerine para ödemediğini, 57 gün boyunca ücretli izinli gösterildiklerini ve sigortasız çalıştırıldıklarını ifade ederek “Patron hem devleti hem bizi dolandırıyor. Biz 57 gün boyunca işe geldik. Devlet bizlere biner liralık yardım yaptı. Yarı zamanlı çalışma paralarımızı verdi ancak patron bize söylemeden bizi ücretsiz izine çıkarmış ve bunu bizden saklamış. Çalışma planımıza bakınca sigortamızın yatmadığını fark ettik” dedi.

sms.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar