İşte "Yerli otomobil"in fiyatı!

İşte "Yerli otomobil"in fiyatı!
Yerli otomobilin tanıtımı öncesi iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, yerli otonun fiyatını köşesine taşıdı. Güngör yazısında, "Yerli oto bugün piyasaya çıksa 150-200 bin TL'den az olamaz" ifadelerini kullandı.

"Yerli otomobil" projesini üstlenen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), sosyal medya hesabından araca dair dün yeni görüntüler paylaşıldı.

Yerli otomobil, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tanıtım etkinliği ile yüzünü gösterecek.

Yerli otomobilin tanıtımı öncesi Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, yerli otonun fiyatını merak edenler için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Dilek Güngör, “Yerli oto fiyatı ne olacak?” başlıklı yazısında, “Otomobili bugün görsek de satın almak için iki yıl daha bekleyeceğiz. Dolayısıyla, fiyatının da bugünden belli olması elbette mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“Ama şu kadarını söyleyeyim” diyen Güngör ayrıntıları şöyle aktardı:

“Yerli otomobilin bulunduğu SUV segmentinde Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai gibi araçlar var. Bunların henüz elektrikli modelleri yok. Fakat yerli otomobil üretilmeye başladığında o markalar da elektrikli araçlarını piyasaya sürecek. Şu anda bu saydığım markaların fiyatları 165 bin TL'den başlıyor, 358 bin TL'ye kadar çıkıyor. Yerli otonun özelliklerini bilmesek de BMW iX-3 ve Tesla Model X gibi araçların muadili olacağı söyleniyor. Yeni BMW iX3'ün elektrikli versiyonunun 400 bin TL'nin üzerinde olacağı belirtiliyor.

Tesla'da ise fiyat milyonu buluyor.

Sonuçta küresel rekabeti düşünürseniz, yerli oto bugün piyasaya çıksa 150-200 bin TL'den az olamaz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar