İşte kolestrolü düzenleyen besin! Doğal ilaç olarak biliniyor...

İşte kolestrolü düzenleyen besin! Doğal ilaç olarak biliniyor...
Hindistan'a özgü bir tür olan bu ahşap elma olarak da bilinen bael meyvesi sağlığımıza ciddi etkileri var. Hindular için kutsal olduğu düşünülmektedir. Peki bael meyvesinin faydaları nelerdir?

Peki bael meyvesinin faydaları nelerdir? İşte bael meyvesinin mucizevi faydaları...

İSHAL, KOLERA, HEMOROİD VE VİTİLİGOYU TEDAVİ EDEBİLİR

Bael meyvesi, ishal gibi hastalıkların korunmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu meyvenin kurutulmuş tozu, kronik ishalin tedavisinde kullanılır.

Olgunlaşmamış bael meyvesinin özü hemoroidi ve vitiligoyu etkili şekilde tedavi edebilir. Ayrıca anemi, kulak ve göz bozukluklarını tedavi etmek için de kullanılır.

MİDE ÜLSERİNİ AZALTIR

Bael, gastrik ülserlerle mücadele etmek için çeşitli antioksidanlarla doludur. Baelin tedavi ettiği bu mide problemi, midedeki asidik seviyede bulunan dengesizlikten dolayı meydana gelir.

KOLESTEROLÜ KONTROL EDEBİLİR

Bael yaprağının özü, kandaki kolesterol seviyesini kontrol etmek için kullanılabilir.

SOLUNUM SORUNLARINI ÇÖZEBİLİR

Baelden elde edilen yağ, astım veya soğuk algınlığı gibi solunum bozukluklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Bu yağ ayrıca kafa derisine uygulandığında soğuğa karşı direnç sağlar niteliktedir.

KABIZLIĞI ÖNLEYEBİLİR

Bael meyvesinin kabızlığı gideren en doğal ilaç olduğu söylenir. Hamura az miktarda kaarabiber ve tuz eklenmesi, bunun düzenli olarak tüketilmesi bağırsaklarda bulunan toksinleri atmaya yardımcı olacaktır.

DİYABETİ KONTROL EDEBİLİR

Bael, kan şekeri seviyelerinin kontrolünde faydalı olan laksatifler bakımından zengindir. Bunun nedeni ise, pankreasın enerji ile dolması ve kandaki şeker seviyesini kontrol edebilmek için gereken miktarda insülin üretebilmesidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar