İşte Erdoğan'ın İYİ Parti ile ilgili en önemli planı 

İşte Erdoğan'ın İYİ Parti ile ilgili en önemli planı 
Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü yazısın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti ile ilgili planını yazdı. Takan ayrıca Erdoğan'ın geride durarak aba altından sopa gösterdiğini iddia etti. 

Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü "Erdoğan, Akşener üzerinden neyi hesaplıyor?" başlıklı yazısında çarpıcı ifadeler kullandı. 

"Türkiye’de siyasetin gerçek ayak izlerini takip edebilmek için görünürdeki siyasi aktörler kadar görünür olmayan etkin aktörlerinde çok iyi izlenmesi gerektiğine inanırım" diyen Takan,  "Görünmeyenlerin cephesinde neler olup bittiğine baktığımda, oradan süzülüp gelen değerlendirmeleri değerli okurlara şöyle özetleyebilirim" dedi ve şunları yazdı: 

"ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR"

-Tayyip Erdoğan, Biden’ın seçilmesinden sonra uluslararası masada “muhatabınız  benim” demek için hamleler yapıyor.

– CHP ve İYİ Parti karıştırılarak güçsüz, yetersizler fotoğrafı verilmek isteniyor.

– Tayyip Erdoğan, Meral Akşener’e “yerli ve milli” derken havuç politikası, iç karışıklıkları ile ilgili tek bir laf etmezken “daha karışmadım” mesajı vererek arkada duruyor sopa gösteriyor.

– İYİ Parti ile CHP’nin HDP ile birlikte anayasa yapma çalışmaları suçlaması AKP’nin çözüm süreci ve geçmişteki açılımlarının izlerini silmek için hamleler.

ERDOĞAN'IN EN ÖNEMLİ GAYESİ 

(Cemil Çiçek’in TBMM Başkanı olduğu döneminde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve ortaya çıkan taslak hâlâ Meclis arşivinde duruyor. Tüm partiler, o zaman HDP ile aynı masaya oturmuştu, MHP dahil- aht-)

-Erdoğan’ın en önemli gayesi İYİ Parti’yi yanına alabilmek. Böylece uluslararası masada kendisini meşrulaştırmak. Başka bir çaresi kalmadığını görüyor.

-Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’yi yanına alamazsa, seçim kozunu ve oradan almayı hesapladığı yüzde 50 gücünü uluslararası masaya sürmeyi deneyecektir. 2021 Haziran ayında erken seçimi gündeme getirebilir. O seçimi “HDP’den yana mısınız, değil misiniz?” seçimine sokabilir.

Kısa bir zaman önce, kilit parti haline gelen İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener’in üzerine psikolojik harp taktikleri ile gidildiğini yazmıştım. Savaşın şartları kademe kademe ağırlaştırılacak. Şunu da belirtmem gerekir; Akşener’in, son hücumların ardından sinirlerinin bozulmuş olduğunu görüyorum. İYİ Parti liderinin elinde çok önemli bir gücü var “yerli ve milli” olması…  Meral Akşener’in ara sıra parti genel merkez çevresinden bir süreliğine uzaklaşarak, yalnız başına bir odada sakin sakin düşünmesinin faydalı olabileceğini düşünürüm.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar