İşte CHP'nin kurultaya yetiştirmeye çalıştığı program: Siyaset tarzı açısından damgasını vuracak!

İşte CHP'nin kurultaya yetiştirmeye çalıştığı program: Siyaset tarzı açısından damgasını vuracak!
Fikret Bila, CHP'nin yeni siyaset tarzını ve çalışmalarını açıkladı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

T24 yazarı Fikret Bila bugünkü "Kılıçdaroğlu yaklaşımı" başlıklı yazısında CHP'nin siyaseten izleyeceği yolu anlattı. 

CHP’nin yeni programına siyaset tarzı açısından damgasını vuracak iki temel ilkenin "diyalog" ve "ittifak" olacağını ifade eden Bila, "CHP’li yöneticiler bu ilkelere "Kılıçdaroğlu yaklaşımı" adını veriyor ve yeni programda da böyle yer alacağını belirtiyorlar" dedi. 

CHP'li belediyelerin iktidarın engellemelerine karşın, salgınla mücadele, ekonomik ve sosyal yardım açısından başarılı bir sınav verdiklerini söyleyen Bila, CHP'nin salgın nedeniyle ertelenen kurultayına yetişecek yeni bir parti programı üzerinde çalıştığını belirtti. 

GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER

Kılıçdaroğlu'nun kurultay delegelerinin ve kamuoyunun önüne yeni bir programla çıkacağını aktaran Bila, "CHP bu amaçla dünyadaki farklı siyasi partilerin programlarını inceledi. Kılıçdaroğlu’nun hedefi cumhuriyetçi ve sosyal demokrat bir yaklaşımla Türkiye’nin sorunlarına gerçekçi çözümler sunacak bir program hazırlamak" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DUYARI

CHP’nin yeni program çalışmalarına da yansıyacak olan en önemli alanlardan birinin Türkiye’de çocuk ve kadınların yaşadığı mağduriyetler olacağını ifade eden Bila, "Kılıçdaroğlu, çocukların ve kadınların sorunlarına çok duyarlı. Bu sorunları saptamak ve çözüm önerileri geliştirmek için Genel Başkan Yardımcısı ve Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fethi Açıkel’in öncülüğünde hazırlanan "Çocuklarımız AKP Rejiminde Yoksul ve Mağdur" başlıklı raporda çok önemli saptamalar ve öneriler var" ifadelerini kullandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar