İşte Bürokrat elitin Denizli’deki büyük rant kapısı!

İşte Bürokrat elitin Denizli’deki büyük rant kapısı!
Denizli’de eski valilerin, hakimlerin, savcıların, tapu müdürlerinin, yargıtay üyelerinin ve eski milletvekillerin de içinde olduğu bir ekibin AKP'li Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle büyük bir imar yolsuzluğu gerçekleştirdiği iddia edildi.

Şifre Haber’den Bülent Öztürk’ün haberine göre; imar yolsuzluğunun hikayesi 2015 yılında başladı. Şehrin tek çevreyolu için yapılan nazım planlarda Merkezefendi’deki Halaçlar Mahallesi için değişikliğe gidildi.

İMAR RANTI İÇİN ÇEVRE YOLUNU DARALTTILAR

Planlarda yapılan değişiklikle toplam 22 kilometre uzunluğundaki çevre yolunun genişliği, sadece 1 buçuk kilometrelik bölümde, 55 metreden 35 metreye düşürüldü. Yeşil alan için ayrılan bölge de daraltıldı.

Bütün bunlar olmadan önce yolun geçeceği ve yeşil alana ayrılacak arsalar, düşük bedellerle, rant operasyonunu çeviren bürokratlar tarafından paravan isimler vasıtasıyla satın alınmıştı.

İMAR PLANI BÜTÜN PARTİLERİN OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Nazım plan değişikliğinin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla bölge imara açıldı. Arsalar da paravan kimliklerden gerçek sahiplerine devredildi.

İmar planı Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden sadece 6 günde kabul edildi. Askı süresi de beklenmedi.

Begonvil Deluxe ismiyle imara açılan alanda kısa sürede inşaat başlatıldı. Ancak imar değişikliği çevre yoluna cephe arsa için yüksek fiyatlar ödeyenleri mağdur edince konu yargıya taşındı.

DANIŞTAY KARARINA RAĞMEN İNŞAAT SÜRÜYOR

İmar planının iptali için yerel mahkemelerde açılan davalardan sonuç çıkmayınca dosya Danıştay’a kadar gitti. Danıştay 6. Dairesi 25 Eylül 2018’de imar planının iptal edilmesine ve planda revizyon yapılıncaya kadar inşaatın durdurulmasına karar verdi.

Ancak Yargıtay üyelerinin, hakimlerin, savcıların da ev sahibi olduğu proje Danıştay kararına rağmen sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar