İstanbul'da trafik çarpışmalarını bitirecek proje

İstanbul'da trafik çarpışmalarını bitirecek proje
İstanbul'da karayolu ulaşım ağındaki kaza riski oluşturan kara noktalara yönelik çalışma başlatıldı. İBB, 150 kara nokta belirledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin önlem amaçlı 'kara nokta' çalışması da güncellendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 günlük tam kapanma sürecinde şehrin karayolu ulaşım ağınidaki tehlikeli noktalara yönelik çalışmalar başladı. İlk çalışmaların başladığı yer ise birçok ölümlü kazalara neden olan Bakırköy'deki Adnan Kahveci Bulvarı oldu. Çalışmadaki amaç; İstanbul'da yolları daha güvenli hale getirmek ve ölümlü kazaları en aza indirmek.  

"ÖLÜMLÜ KAZALARIN SIFIRLAMAK İSTİYORUZ"

Çalışmalarıyla İstanbul'da trafik kazalarını önlenebileceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, "Biz İstanbul'da trafik kazalarının önleyebileceğimizi düşünüyorum. Öncelikle olaylara kaza demeyi bırakıp çarpışma demek gerekiyor. Çünkü kaza dediğimizde önlenemeyeceğini vurguluyoruz. 

Ancak çarpışmalar önlenebilir. Bu çarpışmalar fiziksel, işaretleme ve sürücü kaynaklı olabilir. Biz bu çarpışmalar için bir eylem planı içerisindeyiz. 2040 yılına kadar merkezi alanlarda ölümlü kazaların sıfırlanmasını istiyoruz. 

dha-trafik.jpg

Bu kapsamda kaza kara noktaları dediğimiz yerleri belirliyoruz ve bu noktalarda geometrik bir sorun varsa, Ulaşım Trafik Komisyonu ile beraber değerlendiriyoruz ve çalışmalara başlıyoruz" dedi.  

"ADNAN KAHVECİ BULVARI'NDA SÜRÜCÜLER RAHAT DÖNÜŞ YAPABİLECEK"

Şu an Bakırköy Adnan Kahveci Bulvarı'nda çalışmaların devam ettiğini belirten Cihan, "Şu an Bakırköy Adnan Kahveci Bulvarı'ndayız. Burada sıklıkla virajın yanlış olması nedeniyle yaşanan birçok kaza var.

Bu kazaları burada en aza indirmek açısından 20 metrelik bir yarıçapa sahip bu dönüş yerini genişleterek 40 metreye çıkardık. Artık sürücüler bu bulvardan daha rahat dönüş yapabilecek. Yine bulvar için kaldırım daraltma çalışması yaptık" diye konuştu.  

"AVRUPA YAKASINDA 125 NOKTA VAR"

İstanbul'da çalışma yapılacak çok nokta olduğunu söyleyen Cihan, "Tespitlerimize göre uygulama yapılacak çok nokta var. Avrupa yakasında 125 noktada kaza kara noktaları var. Anadolu yakasında ise 25 belirlediğimiz kaza kara noktası söz konusu. 17 günlük kapanma bu işleri yapmamız için bir fırsat oldu. Beşiktaş Meydanı'nı düzenleme ile ilgili bir çalışmamız var. Yine Fikirtepe Kavşağı'nda çalışmalarımızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

10 KARA NOKTA BELİRLENDİ

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl trafik kazalarını azaltmak ve kazaların yoğun olduğu bölgelerde önlem almak için ‘kara nokta’ çalışmasını güncelledi.

dha-trafik-3.jpg

Çalışma kapsamında, 1 Ocak-31 Aralık 2020 tarihlerinde trafik kazalarının en çok meydana geldiği 10 nokta belirlendi. Birinci sırada 33 trafik kazasının meydana geldiği Haliç Köprüsü'nün girişi ve çıkışı yer aldı.

Bunu 31 kaza ile D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkisi, 20 kaza ile D-100 Zeytinburnu Metrobüs durağı, 16 kaza ile Piyale Paşa Bulvarı OPET mevkisi, 14 kaza ile Vatan Caddesi Akdeniz Kavşağı, 13 kaza ile TEM otoyolu Sultangazi ayrımları mevkisi Edirne yönü, 12 kaza ile D-100 Kozyatağı mevkisi, 12 kaza ile Pendik Sahil Yolu Bulvar Gül Sokak Kavşağı, 11 kaza ile  Büyükdere Caddesi Ortaklar Caddesi Kavşağı, 10 kaza ile Barbaros Bulvarı İETT Kışla Önü Durağı izledi.

Öte yandan kentte geçen yıl polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 14 bin 913 trafik kazasında 91 kişi yaşamını yitirdi, 19 bin 338 kişi yaralandı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar