İstanbul'da o araçlara cam filmi yasağı geldi

İstanbul'da o araçlara cam filmi yasağı geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME), taksi ve dolmuşlar için dikkat çeken bir karar aldı. Taksi ve dolmuşların camlarının renksiz olması ve cam filmi kullanılmaması teklifi UKOME'nin toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen İBB UKOME tooplantısında birçok gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

UKOME'nin 6 Şubat 2020 tarihinde yapılan toplantısında taksi ve taksi dolmuşlarda en az 2 şoför çalıştırılma zorunluluğu kararı alınmıştı. Geçen yıl alınan bu karar revize edilerek pandemi süresince kaldırıldı.

Gündemin bir diğer maddesi ise ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan taşıtların camlarının renksiz olması ve renkli cam filmi kullanılmaması teklifi oldu.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

UKOME'nin bugün gerçekleştirilen toplantısında taksi ve dolmuşlara getirilen cam filmi yasağı oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, ticari tüm araçlar içi görünecek şekilde cam filmsiz olacak.

Toplantıda ayrıca havalimanlarında çalışacak taksi listesinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından belirlenmesi ile ilgili teklifle, şehir içi ve havalimanları arasında karşılıklı yapılan taksi taşımacılığındaki yolcu kısıtlamaları teklifleri alt komisyonda görüşülmek üzere oy birliğiyle kabul edildi. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar