İstanbul'da lokantacılara giden mesajda ne yazıyor

İstanbul'da lokantacılara giden mesajda ne yazıyor
Korona virüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın somut tedbirlerin hayata geçirilmesine yönelik tavsiyeleri açıklamasının ardından İstanbul'da lokantacılara dikkat çeken bir mesaj ulaştı.

Korona virüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındığını bildirmesinin ardından İstanbul'da lokantacılara dikkat çeken bir mesaj ulaştı.

Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantı sonrasında yazılı açıklama yaptı.

Bakan Koca, Türkiye genelinde son dönemde korona virüsün genel bir artış eğilimi gösterdiğinin altını çizdi.

Kış aylarının gelişi nedeniyle insanların daha yoğun kapalı alanlarda bulunduğunu belirten Koca, şunları kaydetti:

Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.

LOKANTACILARA GİDEN MESAJ

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından lokantacılara TURYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) tarafından dikkat çeken bir mesaj ulaştı. Mesajda “Maalesef büyük olasılıkla restoranlara yine kapama gelmesi gündemdedir. Açıklamanın yarın akşam (bu akşam) Cumhurbaşkanı tarafından yapılması, uygulamanın başlangıç tarihinin 19 Kasım (Perşembe) olması, kapanış süresinin ilk aşamada 3-4 HAFTA ile sınırlı olması öngörülmektedir” denildi.

YENİ YASAK İDDİALARI

Lokantacılara yönelik kararın yanı sıra, İstanbul’da 14 gün karantina ya da her gün 20.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanması iddiasının da konuşulduğu öğrenildi.

Konuşulan tedbir iddiaları arasında şunlar yer alıyor:

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar