İstanbul'da kar yağacak mı? işte cevabı...

İstanbul'da kar yağacak mı? işte cevabı...
İstanbul'da havalar son günlerde tekrar soğumaya başladı. Hava Tahmin Uzmanı Dr. Levent Yalçın, pazartesi günü kuvvetli lodos ile beraber sıcaklıkların bir nebze daha yükseleceğini belirtti.

İstanbul'da kar yağacak mı? işte cevabı...

İstanbul'a tekrar gelen soğuk havalar kar getirecek mi getirmeyecek mi merak konusu oldu. A Haber ekranlarına konuk olan Hava Tahmin Uzmanı Dr. Levent Yalçın, "Pazartesi günü kuvvetli lodos ile birlikte sıcaklıkların bir nebze daha yükselmesini bekliyoruz. Özellikle salı günü Balkanlar üzerinden gelen hava kuzeybatımızda soğukluğunu hissettirecek. Hafta boyunca da tüm yurtta soğuk ve yağışlı bir hava bizi bekliyor olacak." dedi.

Çanakkale, Trakya ve İstanbul'un batısında sabah saatlerinde başlayıp yarın akşam saatlerine kadar yağmurun etkili olmasını beklediklerini dile getiren Levent Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Sağanak ve yağmur şeklinde olmasını bekliyoruz. Yarın akşam saatlerine kadar Ankara'da dahil olmak üzere yurdun kuzeyi tamamen yağışlı olacak. Pazartesi günü de kuvvetli lodosla birlikte yağışın yurt genelinde etkili olmasını bekliyoruz. Karla karışık yağmur etkili olacak. İstanbul'un özellikle şehir merkezinde Salı günü gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun etkili olmasını bekliyoruz. Şehir merkezinde de kar şeklinde değil, karla karışık yağmur şeklinde bekliyoruz .Çarşamba ve Perşembe karla karışık yağmur bekliyoruz ancak rakımın yüksek olduğu yerlerde sıcaklığın düşmesiyle beraber yağışın cinsinin yer yer kar şekline dönmesi beklentilerimiz arasında. Tabi bu söylediklerimiz denize kıyısı olan İstanbul için gerekli. Ankara'ya doğru geldiğimizde Çarşamba ve Perşembe doğrudan kar yağışı görürüz diye tahmin ediyoruz."

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar