İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü başladı

İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü başladı
İstanbul Taksim'de polis kadınların yürüyüşünü engellemek için barikatlar kurdu, tüm sokakları kapattı. Sıraselviler'de toplanan kadınlar sloganlar attı, ıslıklar, düdükler çaldı, halaylar çekti ve şu kısa açıklama yapıldı.

Feminist Gece Yürüyüşü başladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’nin birçok kentinde kadınlar erkek şiddetine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı alanlara çıkıyor. Birçok ilde 8 Mart eylemleri gerçekleştirilirken İstanbul Taksim’de yapılacak Feminist Gece Yürüyüşü için toplanmalar başladı.

İstanbul’da kadınlar Taksim Sıraselviler’de toplanmaya başladı. Kadınların Sıraselviler'den tünele doğru yürümeleri planlanıyor. 18.30'da başlaması beklenen yürüyüş nedeniyle polis İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yolları kapatmış durumda.

Kadınlar, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları atarken ellerinde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' pankartları taşıyor. İstanbul Valiliği, dün yaptığı açıklamada Taksim Meydanı’na çıkan metro ve finiküler seferlerinin saat 14:00’ten sonra iptal edildiğini duyurmuştu. Valilik herhangi bir eylem yasağı kararı açıklamazken Taksim fiili olarak abluka altına alınmış durumda.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar