İstanbul'da Fatma Şengül'ü öldüren Zeynel Akbaş'a müebbet hapis cezası verildi

İstanbul'da Fatma Şengül'ü öldüren Zeynel Akbaş'a müebbet hapis cezası verildi
İstanbul Maltepe'de Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a uygulanan haksız tahrik indirimi kararına itiraz eden aile ve avukatlar dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, sanığa uygulanan indirimin kaldırılarak cezanın müebbet hapse çevrilmesine karar verdi.

Şengül'ü öldüren Akbaş'ın cezası belli oldu

İstanbul’da aynı iş yerinde çalıştığı Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından evinin önünde katledilen Fatma Şengül'ün öldürülmesine ilişkin davada, mahkeme cezada indirim yapmıştı. Şengül’ün ailesinin ve avukatlarının karara itiraz etmesi üzerine İstinaf Mahkemesi’ne taşınan davada Zeynel Akbaş’a uygulanan haksız tahrik indirimi kaldırıldı, sanığa müebbet hapis cezası verildi.

İstinaf Mahkemesi'ne taşınan davanın duruşması bugün saat 10:30’da İstanbul 1. Bölge Adliyesi'nde görüldü. Sanık Zeynel Akbaş, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

"PLANLAYARAK KATLETTİ"

Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül'ün tanık olarak dinlenildiği duruşmada, Açelya Şengül'ün ''Bu adam Gülsuyu tarafında oturuyor, biz Gülensu’da oturuyoruz. Bu iki yer arasında minibüs hattı farklı. Peynir almaya geldim, tansiyon hastasıyım diyor ama pusu kurduğu evimize gelmek 2 km yokuş çıktı. Annemi evimizin önünde planlayarak katletti'' sözlerinin ardından mahkeme başkanı tanığı dinlemeyi reddetti.

Duruşmada, Fatma Şengül'ün katiline verilen iyi hal indirimi bozularak, sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Dava sonrası açıklama yapan Açelya Şengül, "2 yıldır gidemediğim annemin mezarına çiçekler aldım gidiyorum. Benim ve annemin yanında olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

acelya.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar