İstanbul'da eğitime 'fırtına' arası

İstanbul'da eğitime 'fırtına' arası
İstanbul Valiliği, İstanbul'da fırtına nedeniyle eğitime bir günlük ara verildiğini açıkladı.

Marmara Bölgesi, Ege ve Karadeniz'de etkili olan lodos ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. 

Özellikle Marmara Bölgesi'nde çatıların uçtuğu, TIR'ların devrildiği belirtilirken; şimdiye kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı duyuruldu. 

EĞİTİME ARA

AFAD ve Meteoroloji fırtınalı havanın bugün ve yarında etkili olacağını açıklamasının ardından İstanbul Valiliği, kentte fırtına nedeniyle eğitime bir günlük ara verildiğini açıkladı.

Valilik ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağını açıkladı.

Valiliğin açıklaması şöyle:
“Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre;

İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin edilmektedir.

İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.”

KOCAELİ'NDE DE EĞİTİME ARA

Kocaeli Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, ''Kıymetli Kocaelili Kardeşlerim, Olumsuz hava koşulları ve #Lodos nedeniyle İlimiz genelinde ; Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır'' ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar