İstanbul'da bulunan Ayios Polieuktos kilisesi kaderine terk edildi!

İstanbul'da bulunan Ayios Polieuktos kilisesi kaderine terk edildi!
İstanbul'da Bizans döneminden kalma en önemli tarihi eserlerden biri Ayios Polieuktos Kilisesi'nin kalıntıları kaderine terk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye binasının yanında bulunan kilise evsizlerin adresi oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye binasının yanındaki Arkeoloji parkında bulunan biri Ayios Polieuktos Kilisesi unutulmaya yüz tuttu. Kilisenin kalıntıları evsizlerin evi olurken yaktıkları ateş dolayısıyla kilise siyaha büründü. 

havadan-fotografla-istanbulun-en-eski-kiliselerindendi-kaderine-terk-edildi-5137-dhaphoto15.jpg

524-527 yılları arasında Romalı komutan Polieuktos'un adına yaptırılan, Kilisede çöp kalıntıları, tarihi eserlerin kırık dökük parçaları dikkat çekiyor. Çevrede yaşayan insanlar ise durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler. 

havadan-fotografla-istanbulun-en-eski-kiliselerindendi-kaderine-terk-edildi-5137-dhaphoto3.jpg

ÇEVRE HALKI İSYANDA

Çocuklarını parka çıkaramadıklarını belirten çevre sakinleri, sürekli park ve çevresinde yatanların olduğunu ve şikayetlerinin ise dikkate alınmadığını belirtiyorlar. Samet Özvar, "Devamlı orada kalıyorlar zaten. Dışarıda kalanların hepsi orada. Şurada yerleri var oradan geçiyorlar, evsizler. Devamlı olan şeyler artık bunlar, biz şaşırmıyoruz. Bu parkın güvenlikleri var. Güvenlikleri onlara bir şey diyemiyorsa biz halk olarak bir şey dememiz daha abes. Onların görev yeri sonuçta burası ve buraları kontrol etmek. Burada çocuklar geziyor, dolaşıyor. Dışarıda kalanlar burada yazın bütün ağaçların altındalar. Karşımızda büyükşehir belediyesi" dedi.

havadan-fotografla-istanbulun-en-eski-kiliselerindendi-kaderine-terk-edildi-5137-dhaphoto8.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar