İstanbul Valisi Ali Yerlikaya mesai saatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya mesai saatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnek mesai saatlerine ilişkin yaptığı açıklama sonrası İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "60 yaş üstü çalışanların (Üst pozisyonda çalışanlar hariç), hamilelerin, kronik rahatsızlığı olanların, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personeller idari izinli sayılarak evden çalışabileceklerdir" dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya açıklamalarda bulundu

İstanbul Valisi Yerlikaya, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Meslek odalarımız, sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve basınımızla iş birliği içindeyiz. Salgınla mücadele toplumsal olduğu kadar bireyseldir. Bu dayanışmanın en önemli tarafı vatandaşlarıdr, yani sizsiniz. Son zamanlarda İstanbul’da tırmanışa geçen salgının üstesinden gelebilmeiz hepimizin tedbilere uymasına bağlıdır. Çok iyi bir sağlık sistemimiz, mükemmel sağlık çalışanlarımız var. Hem hastanede yatanlara hem de evde izolasyonda olanlara en uygun tedaviler uygulanıyor. Sağlık çalışanları bizim kahramanlarımız." Sayın Cumhurbaşkanımız dün yurt genelinde uygulanacak yeni bazı önlemler açıkladı, İçişleri Bakanlığımız konuyla ilgili genelge yayınladı. Artık bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri 22.00’dan sonra sona erecek. 22 Ağustos’tan itibaren 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ama bireysel olarak önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz Birileri bizim iş yerlerimizi denetlemeden kendi denetimlerimizi uygulamalıyız. Kısıtlanmış günlere dönmek istemiyoruz. Maske su kadar önemli, sosyal mesafe ekmek kadar vazgeçilmez. Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak duralım.'

60 YAŞ ÜSTÜ HAMİLE VE HASTALAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK'

İstanbul’da tüm kamu kuruluşları 28 Eylül’den itibaren kademeli mesai uygulamasına geçmişti. Kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde tüm kamu kurumlarında uzaktan çalışma yöntemlerini genişletiyoruz. 60 yaş üstü çalışanların (Üst pozisyonda çalışanlar hariç), hamilelerin, kronik rahatsızlığı olanların, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personeller idari izinli sayılarak evden çalışabileceklerdir. 
Bunların dışındaki diğer personellerimiz ise dönüşümlü olarak çalışacaklardır. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar