'Bütçe Senin' oylaması sonuçlandı! İşte, İstanbullunun İmamoğlu'ndan istediği şey

'Bütçe Senin' oylaması sonuçlandı! İşte, İstanbullunun İmamoğlu'ndan istediği şey
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katılımcı uygulaması bütçe senin oylama sonuçları açıklandı. İstanbullu, en çok durakta yolcu var, halk ekmek otomatı ve otobüs dönüşümü projelerine oy verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki ''Bütçe Senin'' oylaması sonuçları açıklandı. 77 proje İstanbulluların oylamasına sunuldu, 28 proje önerisi seçildi. Oylama sonucu en çok oy alan 5 proje ise ''durakta yolcu var'', ''otobüslerin dönüşümü'', ''sorun var'', ''gönüllü öğretmenler'' ve “Halk Ekmek otomatı” oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin (İBB) katılımcı bütçe uygulaması ''Bütçem İstanbul: Bütçe Senin, Karar Senin'' projesine bu yıl 30 Mayıs - 26 Haziran tarihleri arasında 670 proje başvurusu alındı. İncelenen 670 proje arasından teknik ve yasal açıdan uygulaması mümkün bulunan 77 proje, İstanbulluların oylamasına sunuldu.

Oylamaya katılan 14 bin 834 İstanbullu, 28 projeyi seçti. 2023 yılında yatırım bütçesine dâhil edilmek üzere seçilen projeler; İBB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, İstanbul Kent Konseyi ve İstanbul Planlama Ajansı koordinasyonunda yürütülecek.

İLK 5 SIRADA YER ALAN PROJE

Uygulanabilir 28 proje arasında ilk 5 sırada yer alan proje önerileri şunlar:

1. DURAKTA YOLCU VAR

Duraklara enerjisini gün ışığından alan bir buton yerleştirilecek. Butona basılınca ''Durakta Yolcu Var'' yazan tabela yanacak. Yolcu görünür olacak. Wi-fi sistemi ile bilgi durağa yaklaşan otobüse iletilecek

2. OTOBÜSLERİN DÖNÜŞÜMÜ

Proje kapsamında içten yanmalı motor ömrünü tamamlamış otobüslerin tahrik sistemlerinin elektrikli motora dönüştürülmesi önerildi. İstanbul''da özellikle yokuş aşağı otobüs hareketlerinde otobüsün potansiyel enerjisinin bataryada depolanması verimli ve sürdürülebilir bir otobüs konsepti oluşturulması hedeflendi

3. SORUN VAR

Mobil uygulama ile isteyen herkes harita üzerinde bulunduğu yerdeki sorunu belediyeye iletebilecek.

4. GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER

Emekli öğretmenlerin çocuklara gönüllü eğitim verdiği, kültür sanat faaliyetlerine ve kentsel hayata uyum çalışmalarına katılarak rol model oldukları proje.

5. HALK EKMEK OTOMATI

Halk Ekmek ürünlerinin otomatlardan satılmasını öneren proje.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar