İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor! 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor! 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
İsrail savaş uçakları, Gazze kentine hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası, kentin farklı noktalarından dumanlar yükseldi. Ayrıca 16 yaşında Filistinli bir çocuk hayatını kaybetti.  

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas şehrinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşında Filistinli bir çocuk hayatını kaybetti. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeydoğusunda yer alan Tubas şehrine sabah saatlerinde baskın düzenledi.

Baskına tepki gösteren kent sakinleri ile İsrail güçleri arasında arbede çıktı. İsrail askerleri, baskına karşı koymak isteyen sivillere ateş açtı.

20210512-2-48243721-65063134-web.jpg

Müdahale sırasında 16 yaşındaki Filistinli Raşid Muhammed Ebu Ara'nın boynundan ve göğsünden vurularak şehit olduğu belirtildi.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yayınlanan bir video mesajda konuşan Netanyahu, İsrail'in geri çekilmeyeceğini ve Gazze'ye yapılan saldırıların şiddetini artırarak devam edeceğini açıkladı. Dün akşam saatlerinde tekrar konuşan Netanyahu, "Bir savaşın ortasındayız ve tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

20210512-2-48243721-65063137-web.jpg

Öte yandan, İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybedenler arasında küçük bir kız çocuğu da vardı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından "İsrail’deki katillerin öldürdüğü melek... Gözlerinde insanlığa dair ne büyük umut ve neşe taşımış. Küçük omuzlarında bütün insanlığın yükü... Ama insanlık vicdanı bu meleğin katillerini durduramadı." ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında şehit sayısının 43'e, yaralı sayısının 296'ya yükseldiğini açıkladı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar