İsrail askerleri Gazze'ye girdi!

İsrail askerleri Gazze'ye girdi!
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze'ye girdiğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi. Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

İsrail'in operasyon için kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekti. 

Kara operasyonu başlatılmasının ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek” dedi.

 

"DERS VERMEYE HAZIRIZ"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi etrafına birliklerini konuşlandırmaya devam eden İsrail'in olası bir kara harekatı yapma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulumuştu.

Sözcü Ebu Ubeyde, yaptığı yazılı açıklamada, “Düşmanın Gazze’ye kara harekatı hevesine ilişkin bizler deriz ki, Gazze Şeridi’nin herhangi bölgesinden sızmaya çalışması, Allah’ın izniyle bize kendilerinden daha fazla öldürmemize ve daha fazla esir almamıza fırsat verecektir. Kendilerine ağır bir ders vermeye hazırız.” ifadelerini kullanmıştı.

kudus.jpg

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Bayramda da durmayan İsrail saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana şehit olanların sayısı 103'e, yaralı sayısı 580'e yükseldi.

GAZZE’YE GİRİLDİ AÇIKLAMASINDA GERİ ADIM

AA muhabirine konuşan bir diğer İsrail Ordusu sözcüsü Avichay Adraee ise askerlerin Gazze Şeridi’ne girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, “Sadece Gazze Şeridi’ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim” dedi. Adraee, daha önce Conricust’un yaptığı açıklamalar ile ilgili ‘tercüme hatası’ olduğunu ileri sürdü.

Adraee, “Jonathan’ın (Conricust) dediklerini ne yalanlıyorum ne teyit ediyorum ne de buna ilişkin bir yorum yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Conricust, İsrail ordusundan yazılı olarak yapılan “Gazze’ye havadan ve karadan saldırıyoruz” açıklamasının ardından sorular üzerine AA, Washington Post ve İsrail’in I24 kanalı dahil bazı yabancı basın kuruluşlarına, “İsrail askerleri Gazze’ye girdi” demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar